Dit is Wij. Rijswijk

Dit is Wij. Rijswijk

Nieuwe politieke beweging Wij. presenteert kandidatenlijst

Op een drukbezochte en vooral feestelijke ledenbijeenkomst, maakte voorzitter Pascal Calabro bekend op wie Rijswijkers in maart kunnen stemmen. Opvallend is de brede vertegenwoordiging van mensen uit alle wijken, van verschillende achtergronden en diverse leeftijden. “Het is een unieke mix van ervaren politici en de nodige verjonging”, aldus Lijsttrekker Björn Lugthart. “Maar vooral zijn we allemaal trotse Rijswijkers die zich keihard voor de inwoners gaan inzetten!”

De beweging Wij. ziet zichzelf als vernieuwer van de Rijswijkse politiek en wil de werkwijze binnen de gemeente wezenlijk veranderen. Zo krijgen inwoners, als het aan de partij ligt, meer directe inspraak en mogen zij veel meer dan nu zelf meebeslissen. “Een stem op Wij. is dus eigenlijk ook een stem op jezelf”, zegt Lugthart.

Opvallende namen op de lijst zijn Oh Oh Cherso deelnemer Vincent van der Lans, Miss Nederland 2015 en RTL-presentatrice Cheryl Mauer, Our House initiatiefnemer Miranda Rennings, Stichting Amal-boegbeeld Mohammed el Majjoui en Voedselbankheld Coby van Velzen.

Ook jongeren zijn goed vertegenwoordigd op de lijst met onder andere student Bestuurskunde Jeffrey Karremans op twee. Wij. slaagde er kort na de oprichting al in om naast een betrokken groep van nu al meer dan 50 leden, een hele jongerentak op te richten. Lugthart: “Zo maken we politiek weer bereikbaar voor iedereen, want de afstand tussen inwoner en politieke partijen is op dit moment veel te groot. Jong en oud: we vergeten niemand!”

Wil je meedoen?  Meld je dan aan via www.wijrijswijk.nl daar is ook de volledige kandidatenlijst te vinden. Wij. is gemakkelijk te bereiken via info@wijrijswijk.nl en via de facebookpagina https://www.facebook.com/WijRijswijk/ kun je eenvoudig een bericht sturen.

Kandidatenlijst

2018-03-31T10:25:19+00:00