Politieke beweging Wij. richt “Wijwilligersbank” op!

/, Wij. in de media, Wij. media berichten homepage/Politieke beweging Wij. richt “Wijwilligersbank” op!

Politieke beweging Wij. richt “Wijwilligersbank” op!

Rijswijk – Het zijn de vrijwilligers die (sport)verenigingen tot een succes maken! Maar, hoe vind je ze? Een vraag waar veel verenigingen mee worstelen. De WIJwilligersbank helpt vrijwilligers bij het vinden van incidenteel vrijwilligerswerk en verenigingen bij het zoeken van vrijwilligers.

Incidentele vrijwilligersklussen winnen aan populariteit. Veel mensen willen best vrijwilligerswerk doen, maar hebben vaak geen tijd of zin om zich voor langere tijd te binden. Om het makkelijk te maken incidenteel een vrijwilliger te vinden heeft Wij. de WIJwilligersbank opgericht.

Jordy van der Straaten spreekt als Rijswijkse ondernemer wekelijks veel betrokken en gemotiveerde Rijswijkers die zich inzetten voor de samenleving. Ondanks de algemene trend dat het aantal vrijwilligers afneemt, ziet hij dat er tegelijkertijd veel mensen zijn die incidenteel een (sport)vereniging of organisatie willen helpen.
“Maar hoe weet je als welwillende inwoner dat ze bij een vereniging handjes te kort komen en waar vind je als vereniging die extra handjes als je het al enorm druk hebt met het organiseren van bijvoorbeeld een evenement?”
De WIJwilligersbank Rijswijk biedt dan uitkomst. Door de groep van actieve mensen en hun netwerk in de Rijswijkse samenleving heeft Wij. altijd vrijwilligers beschikbaar. “Als een vereniging gebruikmaakt van de WIJwilligersbank vragen wij het commitment dat wij hen mogen benaderen als een andere vereniging in de toekomst een hulpvraag heeft. Zo maken wij samen de Rijswijkse samenleving! Het zou geweldig zijn als iedere Rijswijker die, al is het maar een keer per jaar, iets wil doen voor een (andere) vereniging, zich bij ons aanmeldt,” aldus Michael van den Eijken.

Syndroom van de Lach
“Wij zijn net gestart maar weten al dat het een succes is,” vult Vincent van der Lans aan. “Voor Syndroom van de Lach bijvoorbeeld werden collectanten gevraagd. Binnen een dag hadden we een groep collectanten op de been, net als voor de Kerstbrunch in Stervoorde waar vrijwilligers nodig zijn.”
Meer weten of een verzoek voor een Wijwilliger indienen?
Website: www.wijrijswijk.nl/wijwilligersbank E-mail: info@wijrijswijk.nl

Bron: Rijswijkse krant

2018-03-31T10:25:42+00:00