De Wij. Stadsalliantie

/De Wij. Stadsalliantie
De Wij. Stadsalliantie 2018-02-15T17:50:29+00:00

De Wij. Stadsalliantie

De plannen van de stad 2018-2022

Wat de nieuwe beweging Wij. uniek maakt? Dat inwoners (en belanghebbenden) meer dan ooit mogen meebepalen. Niet meer het clubje “wijze mannen” dat bepaalt over wat in Rijswijk moet veranderen… Nee, dat doet de stad zelf! Iedereen hoort erbij en we gaan samen op weg naar een Rijswijk om nog trotser op te  zijn!

Onderstaande allianties zijn plannen van de stad, niet voor de stad. We hebben onze visie uiteengezet op basis van ideeën die we tot nu toe hebben opgehaald. Er is op basis hiervan nog veel ruimte mee te denken, mee te beslissen én mee te doen!

Wij. beloven je ...

Alliantie Dienstverlening

Alliantie Huis van de Stad

Alliantie Ondernemen & banen

Alliantie Meedoen

Alliantie Gezondheid

Alliantie Wonen

Alliantie Groen, schoon, veilig

Alliantie Geniet en verwonder

Alliantie Mobiliteit

Onze beweging gaat uit van een krachtige samenwerking tussen inwoners, werknemers, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Door samenwerking komen er maatschappelijke oplossingen waar  de gebruikers van de stad écht iets aan heeft.

De politieke beweging Wij. is ontstaan vanuit een bredere maatschappelijke ontwikkeling. We denken in kansen in plaats van in bedreigingen en gaan meer uit van de kracht van de stad, dan van de zwakte ervan. We pakken aan, in plaats van roepen langs de zijlijn! Geen enkele maatschappelijke opgave is een zwart gat waar alle energie in verdwijnt. Wij kunnen er samen iets van maken.