Leden Wij.Rijswijk aan het woord:

Tom Hoek

Tom Hoek, 30 jaar: “Ik woon drie jaar in Rijswijk. Naast mijn fulltimebaan ben ik fractieadviseur bij Wij. Rijswijk. Toen ik naar Rijswijk verhuisde wilde ik de stad heel graag goed leren kennen. Ik wilde leren hoe een organisatie als de gemeente werkt, maar was ook nieuwsgierig hoe Rijswijkers zijn en wat hen bezighoudt. Een lokale partij is daarvoor bij uitstek geschikt.”

Ruimte voor groei en groen

“Het programma en de aanpak van Wij. spraken mij verreweg het meeste aan. Ik hecht bijvoorbeeld veel waarde aan een goed groenbeleid. Ik vind dat Wij. dit veel pragmatischer en realistischer aanpakt dan andere partijen.”

“Rijswijk is al jaren aan het groeien. Groen is belangrijk, maar je hebt ook ruimte nodig om alle nieuwe bewoners te huisvesten, ze moeten kunnen parkeren, enzovoorts. Mijn droom is dat over een aantal jaren zoveel mogelijk daken groen zijn en muren verticale tuinen hebben zodat we zoveel mogelijk CO2 opvangen in de relatief beperkte ruimte die we hebben. Zo kunnen we een gezonde luchtkwaliteit creëren voor iedereen en maken we Rijswijk mooier en nog gezelliger!”