Leden Wij.Rijswijk aan het woord:

Jeanne Elshout-Bomius

Jeanne Elshout-Bomius (89): “Ik voel me echt verbonden met Rijswijk. Ik woon hier nu 48 jaar, maar werkte hier al vanaf mijn elfde, zo ging dat in de oorlog.”

“Ik was altijd al geïnteresseerd in de politiek. Ik denk graag mee over dingen en waar het kan zet ik acties in gang. Ik voel me thuis bij Wij. omdat ik hier echt een stem heb. Daarnaast zijn we bij Wij. oprecht geïnteresseerd in elkaar.”

Inzetten voor ouderen

“De vergrijzing kost Rijswijk geld, dat snap ik heel goed. Rijswijk doet zijn best, maar er zijn echt verbeterpunten. Waarom mogen 65+-ers uit andere steden gratis met het OV, ook door Rijswijk, en moet ik een duur abonnement betalen voor hetzelfde traject? De eigen bijdrage voor de taxibussen is, voor veel mensen die er regelmatig gebruik van maken, een financiële aderlating. En waarom is er geen strenger toezicht op instanties die de gemeente inhuurt, zoals de thuiszorg? Ik ken veel verhalen van oneerlijke verdeling van de uren sinds de zorgverstrekkers het aantal uren mogen bepalen. Herindicatie gebeurt vaak zonder keukentafelgesprek, ze doen maar wat.”

Bij Wij. staan mensen nog voor elkaar klaar

“De laatste jaren is het sociale gevoel, voor elkaar klaarstaan, in Rijswijk een beetje weggeëbd. Bij Wij. is dat sociale gevoel er wel en ik wens dat iedereen in Rijswijk toe: kijk eens wat meer naar elkaar om en maak af en toe een praatje met je buren. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Iedereen heeft behoefte aan een beetje contact.”