Leden Wij.Rijswijk aan het woord:

Claudia van Dommelen

Claudia van Dommelen (27): “Ik woon al mijn hele leven in Rijswijk. Ik studeer, werk én ben vrijwilliger als leidster bij de Scouting. Wij. is erg toegankelijk en zichtbaar in de wijken waardoor iedereen zijn of haar zegje mag en kan doen. Het is een partij voor en door de mensen.”

Een stad voor iedereen: ook jongeren

“Ik vind het belangrijk dat Rijswijk een stad is waar iedereen tot zijn recht komt. Kinderen moeten veilig buiten kunnen spelen, er moet genoeg hulp zijn voor kwetsbare mensen en ouderen mogen niet vereenzamen. Rijswijk moet ook nóg meer een stad worden waar jongeren graag wonen. Dat kun je onder andere bereiken door te zorgen dat er genoeg te doen is, bijvoorbeeld in buurthuizen.”

“Wij. luistert echt naar de inwoners en heeft daardoor hele goede ideeën. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de Bogaard weer wat levendiger wordt en dat er een goede oplossing voor het parkeren komt!”

Bas Hageman

Bas Hageman (17): “Ik woon sinds mijn geboorte in Rijswijk. Ik zit nog op school en doe daarnaast vrijwilligerswerk voor een theater.”

Jongeren hebben bij Wij. echt inbreng

“Ik vind het heel belangrijk dat jongeren meer betrokken worden bij de politiek.  Sowieso spreekt een lokale partij mij meer aan dan een landelijke. Ik kies voor Wij. Rijswijk om de manier waarop de partij naar Rijswijk kijkt. Ik had al van andere jongeren gehoord dat je bij Wij. écht inbreng kunt hebben. Zou zou ik graag zien dat er meer faciliteiten voor jongeren en jongvolwassenen komen, zoals uitgaansgelegenheden en sportevenementen. Dat helpt om mensen meer bij de stad te betrekken.”

Een gave stad

“Ik hoop dat meer jongeren zich tot Rijswijk aangetrokken gaan voelen. Nu hoor ik van jongeren om me heen dat ze vertrekken naar andere steden zoals den Haag. Dat is jammer, want Rijswijk is echt een hele gave stad!”