fbpx

Danny van Dam

Danny van Dam

Verbinder, lijsttrekker, adviseur inkoop gemeente Zaanstad en ondernemer

Waar ik in geloof
Het draait niet om gelijk hebben of de meeste politieke overwinningen boeken, maar om met elkaar Rijswijk te besturen. Dat is waar ik in geloof. Dat betekent het respecteren van elkaars mening en het maken van rationele keuzes. Als nieuwe partij hebben we grote successen mogen behalen! Als je samen de schouders er onder zet kun je veel bereiken.

Wie ik ben
Ik ben geboren en getogen in Rijswijk. Als kind zat ik in Rijswijk op de scouting en bij Inter Rijswijk speelde ik jarenlang met veel plezier volleybal. Vanaf dag 1 was ik intensief betrokken bij Wij. Rijswijk. Tijdens mijn studie bestuurskunde liep ik stage bij Wij. en was ik campagnecoördinator. De afgelopen raadsperiode was ik fractieadviseur van de gemeenteraadsfractie. Ik heb gezien en mogen ervaren hoe je echt het verschil kunt maken voor inwoners en ondernemers.

Ik wil bijdragen aan een Rijswijk waar inwoners en ondernemers nog trotser op zijn
Besturen van een stad moet vanuit de samenleving worden gedaan en niet vanuit het stadhuis. Een plan kun je simpelweg niet alleen vanachter het bureau maken. Onze vrijwilligers zijn veelal zeer actief in de Rijswijkse samenleving. Zij weten precies wat er speelt.

De afgelopen jaren heb ik ervaren hoe fantastisch het is om met Rijswijkers in gesprek te zijn en te horen wat er speelt. Dagelijks ontvangen we appjes, mailtjes en telefoontjes . Ik vind het belangrijk dat er met deze signalen iets gebeurt. Heel vaak kunnen wij helpen iets te veranderen en direct actie nemen. En soms is het zaak om uit te leggen waarom iets is zoals het is.

Wij. Rijswijk wil graag helpen om oplossingen aan te dragen voor zaken waar inwoners en ondernemers tegen aan lopen. Wij kiezen er niet voor om – zoals een aantal partijen in Rijswijk dat doet – alleen kritiek te leveren op wat er niet goed is.

Waar je mij op aan mag spreken
Op het contact met inwoners en ondernemers, het signaleren wat er speelt en het aandragen van oplossingen. Kan niet, bestaat niet. Dat zet ik door en daar mogen inwoners en ondernemers mij op aanspreken.  

We hebben de afgelopen jaren laten zien dat dit werkt. Daardoor zijn vastzittende dossiers opgelost. Of het nu het Oude stadhuis, de leegstand in de Bogaard, De ondertunneling van de Beatrixlaan, het gebrek aan sportfaciliteiten, plekken voor jongeren of andere onderwerpen betreft. Dossier voor dossier is opgelost. Tegelijkertijd is er ook nog heel veel te doen.

Wat ik wil met Rijswijk?
Rijswijk groeit en snel ook. We zien dat we ruimte moeten behouden zodat Rijswijk leefbaar blijft, met de groei moeten we zorgen dat we bereikbaar blijven en we zullen de verkeersveiligheid moeten verbeteren want we voeren nu de lijst met verkeersslachtoffers in de regio aan.

Wat ik in 2026 heb bereikt
We bouwen niet alleen woningen maar een stad. Als we de groei van Rijswijk de komende 4 jaar willen doorzetten dan horen daar voorzieningen bij en een leefbare wijk, een infrastructuur die het aankan.

Om de leefbaarheid te verbeteren zal fors moeten worden ingezet op het groen. Het Wilhelminapark, de landgoederenzone Park Overvoorde, Kruisvaarderspark en het Elsenburgerbos.

Rijswijk bestaat uit drie gedeelten:  Oud, Nieuw en Rijswijkbuiten. Die verschillende gebieden moeten meer een stad worden! Zowel qua cultuur als infrastructuur.

 
Waarom lid worden van Wij. Rijswijk?

Word lid van de meeste actieve beweging in Rijswijk!

Leden van Wij. hebben het in de eerste plaats gezellig. Als lid van Wij. word je uitgenodigd voor bijeenkomsten en ontvang je de wekelijkse update. Lid worden van Wij. is heel eenvoudig.

Vul het aanmeldingsformulier in en je ontvangt een bevestiging van jouw aanmelding Wij. vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Daarom zien Wij. de toekomst met optimisme tegemoet. Wij streven naar een Rijswijkse samenleving waar we ook in de toekomst trots op kunnen zijn. Het beste voor Rijswijk. Steun ons en wordt lid!