Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

/Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen
Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen2018-03-04T13:18:32+00:00

Kandidatenlijst Wij. Rijswijk gemeenteraadsverkiezing maart 2018

Opvallend is de brede vertegenwoordiging van mensen uit alle wijken, van verschillende achtergronden en diverse leeftijden. Het is een unieke mix van ervaren politici en de nodige verjonging, Maar vooral allemaal trotse Rijswijkers die zich keihard voor de inwoners gaan inzetten!

Op 30 november 2017 hebben de leden van Wij. Rijswijk de conceptlijst unaniem vastgesteld.

  1. Björn Lugthart (1980)

Wethouder, levenslang Rijswijker, levensgenieter, sporter, amateurfotograaf, workaholic, familiemens.

Ik ben waarschijnlijk net als jij. Enthousiast, een aanpakker, kan niet dat bestaat voor mij niet. Ik ben sociaal betrokken, vooral bij mensen die het moeilijker hebben. Ik heb geen gezin, wel een geweldig nichtje Fleur (7) en een neefje Sam (10). Ook heb ik een fiets en een auto.

lees meer over Bjorn

2. Jeffrey Karremans (1993)

Student bestuurskunde, gamer en werkzaam in de slagerij.

Ik ben 24 jaar en sta op plek 2 van de kandidatenlijst voor Wij.Rijswijk. Daarnaast ben ik actief lid van de jongerenafdeling, Wij.Jongeren. Momenteel zit ik in het derde, en laatste, jaar van mijn bachelor studie bestuurskunde aan de Erasmus universiteit.

lees meer over Jeffrey

3. Marja Pelzer (1969)

Ondernemer, moeder van 6, kennis-verslinder, cultuurliefhebber, altijd streven naar het beste.

Ik ben waarschijnlijk net als jij. Harde werker, zakelijk op mijn werk, maar warm en betrokken in contact met mensen. Ik heb een samengesteld gezin met 6 fantastische kinderen en een liefhebbende man.

lees meer over Marja

4. Linda de Reede (1953)

Getrouwd met Ruud, 2 zonen, oma van Finn en Nova.

Ik kom uit een muzikaal en creatief gezin waar opvoeden en regels anders waren dan bij anderen. Ik vind het leven de moeite waard en ben nog steeds nieuwsgierig. Het kind zit nog steeds in mij en ik ben dol op deze tijd met zijn veranderingen, innovaties en nieuwe kansen. In mijn beleving is Rijswijk een van de mooiste gemeentes in Nederland om te wonen.

lees meer over Linda

5. Freek van Bemmelen (1981)

Communicatieadviseur, trotse Rijswijker én wereldburger.

Als communicatieadviseur, met ervaring in participatietrajecten en evenementen, denk ik een belangrijke brug te kunnen slaan tussen inwoners en de politiek. Daar zet ik me graag voor in!

lees meer over Freek

6. Arnout Timmerman (1974)

Resultaatgerichte import-Rijswijker, student Cultuurwetenschappen, sporter en beleidsmaker

Wat ik start, maak ik af! Ik ben een snelle denker en sta met beide benen stevig op de grond. Ik neem graag beslissingen, na analyse en met een zo groot mogelijk draagvlak.

lees meer over Arnout

7. Cheryl Mauer (1989)

Ondernemend, bruisend, een doorzetter en een teamplayer! Dat ben ik!

Ik ben ondernemer in de mediaentertainment branche en ik werk zowel in het binnen- als buitenland. Het is heerlijk om met diverse mensen uit alle lagen van de maatschappij in Nederland in aanraking te komen. Ik denk dat ik met deze ervaringen dan ook een frisse wind kan zijn in de gemeenteraad.

lees meer over Cheryl

8. Karim Ibrahim (1990)

Ondernemer, sporter, levensgenieter, familiemens, houd van humor, behulpzaam.

Mijn naam betekent ‘de nobele’ in het Arabisch. Mijn moeder is van Nederlandse afkomst en mijn vader van Egyptische afkomst. Ik denk dat ik mijn naam eer aandoe.

lees meer over Karim

9. Remco Nunnikhoven (1982)

Chef kok, vrijwilliger, levensgenieter, positief en een aanpakker, niet lullen maar poetsen.

In Rijswijk ben ik als vrijwilliger al jaren aan de slag bij korfbalvereniging Refleks, Ymca Rijswijk en bij koningen/Koningsdag in de strijp ben ik jaren lang vrijwilliger geweest. Ook zit ik in de sportraad van Rijswijk waar we met andere sportverenigingen de sportnota 2030 hebben gemaakt.en.

lees meer over Remco

10. Bea Sewpersad-Jogi (1953)

Echtgenote, moeder van 3 kinderen, oma van 1 kleinkind, leerkracht, vrijwilliger in verschillende organisaties in Rijswijk en Den Haag en mantelzorger.

Ik sta vrolijk in het leven en probeer naar draagkracht balans te vinden om in evenwicht te blijven. Muziek geeft mij rust en ontspanning; vooral op Hindoestaanse en Caraïbische muziek kan ik mij heerlijk uitleven. Ik word heel vaak geleid door mijn gevoel; zeg iets zonder er bij na te denken en sta daardoor impulsief in het leven. Ik houd van filosoferen en discussiëren.

lees meer over Bea

11. Sara Riezebos (1955)

Moeder, oma, raadslid, medische secretaresse, kunstenares

Ik ben zoals veel vrouwen in deze maatschappij een duizendpoot die zich inzet voor het hele mooie Rijswijk en voor mijn familie. Ik ben moeder van een fantastische zoon en oma van een heerlijk kleinkind. Ik heb geen rijbewijs maar wel een fiets.

lees meer over Sara

12. Rachel Plugge (1984)

Moeder van 2 dochters, vriendin van Berry en baasje van onze bullterrier pup, familiemens en werkzaam in de horeca.

Ik zet mij graag in voor de Rijswijkse gemeenschap, denk hierbij aan verkeer & veiligheid, sociaal contact met bewoners en natuurlijk de Rijswijkse horeca.

 

lees meer over Rachel

13. Jordy van der Straaten (1990)

Ondernemer, personal trainer, workaholic en model met een passie voor reizen, eten en auto’s, in willekeurige volgorde.

Ik vind dat ik het leukste beroep heb wat er is, mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Ook werk ik als model voor merken als Calvin Klein, Lexus en fitnessmagazines. Als ik niet aan het werk ben vind ik het heerlijk om dingen te ondernemen met mijn vriendin.

Lees meer over Jordy

14. Danny Neudorfer (1998)

Student, beginnend ondernemer, enthousiast en meelevend.


Ik geloof dat als we samenwerken we Rijswijk kunnen veranderen, positief bedoeld uiteraard. Ik geloof dat je samen zo veel sterker staat dan alleen, samen kunnen wij alles bereiken. Persoonlijk geeft het mij een goed gevoel om andere mensen te helpen. Hoe meer mensen ik kan helpen hoe beter. Daarom hoop ik er alles aan te kunnen doen om zoveel mogelijk Rijswijkers te helpen.

Lees meer over Danny

15. Onno Boks (1964)

Zelfstandig ondernemer & levensgenieter.


In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer met een eigen bedrijf in de ICT dienstverlening, Daarnaast ben ik als vrijwilliger betrokken bij bewonersorganisaties welke zich inzetten voor de leefbaarheid in Rijswijk en opkomen voor wijkbelange

lees meer over Onno

16. Miranda Rennings (1958)

Een bezig type, een creatieve denker en ik houd van uitdagingen en vernieuwingen. Initiatiefneemster van Stichting Our House.

Moeder van dochter Nina van 31 en ook mantelzorger van zoon Jesper van 34, wil vaker sporten en gaat graag naar festivals, concerten en tentoonstellingen. Werkt 32 uur per week bij een bedrijf bij Rijswijk.

lees meer over Miranda

17. Sarah Mangar

Rijswijker, tennisser, creatieve marketeer, één van de eerste Wij. Jongeren vrouwen, maar vooral een levensgenieter.

Als klein meisje liep ik al elke zaterdag over de markt in Oud Rijswijk. Ik ben een Rijswijker in hart en nieren. Doordat ik niet goed wist hoe en waar ik mij kon inzetten kwam Wij. Jongeren als de ideale oplossing. Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor en samen met Rijswijkers.

lees meer over Sarah

18. Batimo Boniarto (1996)

Student, levensgenieter, Bezorger, trainer en reiziger

Ik ben Batimo, een doorsnee student die houd van reizen rond de wereld en genieten van het leven. Ik probeer altijd positief in het leven te staan en alle leuken dingen te doen die op mijn pad komen. Ik ben een sociaal iemand die zicht omringt met zoveel mogelijk goede vrienden.

Lees meer over Batimo

19. Jeanne Bomius (1931)

Goedlachse, ondernemende dame van 87 jaar die graag klaverjast en erop uit gaat. “Ik wil niet achter de geraniums, ik houd van orchideeën.”

Hoewel ik niet ben geboren in Rijswijk heb ik meer jaren hier doorgebracht dan veel andere Rijswijkers. Vanaf mijn elfde heb ik hier mijn leven opgebouwd en ik ben met de politieke beweging Wij. aan een nieuw hoofdstuk begonnen.

Lees meer over Jeanne

20. Daniil Jakovlev (1993)

Student Finance, rolstoelbasketballer, voorzitter van de Algemene Rijswijkse Gehandicapten Organisatie

Met deze stichting wil ik graag samenwerken en meedraaien in de samenleving in Rijswijk en deze zo plezierig mogelijk te maken. Mijn betrokkenheid bij Wij. Rijswijk maakt het mogelijk om nog meer in contact te staan met mede-Rijswijkers.

21 van Dam D.F.A. (Danny) (m) Rijswijk

22 de Vries N. (Nina) (v) Rijswijk

23 Lubis J.A. (Jaleesa) (v) Rijswijk

24 van der Burgh -Koornneef M.A. (Marinka) (v) Rijswijk

25 Verroen E.P. (Ilse) (v) Rijswijk

26 Marcus B.J. (Bart) (m) Rijswijk

27 van den Eijken M.T. (Michael) (m) Rijswijk

28 van de Heetkamp A. (Bram) (m) Rijswijk

29 Koeman A.A. (Albert) (m) Rijswijk

30 Stoltz W.L. (Wini) (v) Rijswijk

31 van Pelt J.J. (Hans) (m) Rijswijk

32 Wonnink B.H. (Henny) (m) Rijswijk

33 Breedveld M.A.J. (Milo) (m) Rijswijk

34 Weidema H. (Henk) (m) Rijswijk

35 Huitsing B.L. (Bart) (m) Rijswijk

36 Leeuwenburgh T. (Thea) (v) Rijswijk

37 Swets S.C.C. (Sidony) (v) Rijswijk

38 de Kok N.I.A. (Carl) (m) ‘s-Gravenhage

39 Hoegen P.M. (Nellie) (v) Rijswijk

40 Krösschell B.J. (Bob) (m) Rijswijk

41 Salome P. (Peter) (m) Rijswijk

42 Vooijs H.M. (Henk) (m) Rijswijk

43 van den Assem R.F. (Raymond) (m) Moerdijk

44 Plink J.E. (Elize) (v) Rijswijk

45 Calabrò P.A. (Pascal) (m) Leidschendam-Voorburg

46. Roderick van den Berg

In Rijswijk ben ik de inspirator van de Martinifabriek, de maatschappelijk en sociale verzamelplaats in de Plaspoelpolder. Met dit bedrijf draag ik bij aan een duurzame en blauwe economie. Zo bieden wij onder andere mensen uit de bijstand en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om aan het werk te komen. Daarnaast recyclen wij bij Kringloop Rijswijk “afgedankte” goederen die wij een tweede leven geven. Graag willen wij meer doen voor en met de ondernemers in Rijswijk. Ik zie dat Wij. Rijswijk dat erg belangrijk vindt. Daarom sta ik op de kandidatenlijst van Wij. Help mij Wij. steunen. Stem Wij. Rijswijk op 21 maart.

 Bekijk hier zijn filmje.

47. Tim Könings

Veel mensen kennen mij als hun fysiotherapeut in Oud Rijswijk. Ik heb daarnaast een aantal fysiotherapiepraktijken in de regio. Als (zorg)ondernemer vind ik het belangrijk om ‘korte lijntjes’ met het gemeentebestuur te hebben, we hebben immers gemeenschappelijke belangen. Ik ken lijsttrekker en oprichter Björn vanuit mijn contacten met de gemeente. Hij stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft oog voor de groep mensen voor wie ik bewegen makkelijker wil maken. Daarom zit ik in het bestuur van Wij. Rijswijk en wil ik steun voor die partij! Stem Wij. Rijswijk op 21 maart.

 

48. Coby van Velzen

Toen ik hoorde dat Wij. Rijswijk zou worden opgericht, wilde ik graag helpen. Ik ken de lijsttrekker, Björn, vanuit de voedselbank Rijswijk in de Bernadettekerk. Hij heeft het hart op de goede plek voor mensen in nood en heeft al veel voor ze gedaan. De armoedebestrijding is nog niet klaar, daar moet hij wat mij betreft mee door. Om daarbij te helpen sta ik op de kandidatenlijst van Wij.. Help mij Wij. Rijswijk helpen. Stem Wij. Rijswijk op 21 maart.

bekijk hier haar filmpje

 

49. Vincent van der Lans

Veel mensen kennen mij als deelnemer van Oh Oh Cherso. Na dit avontuur ben ik een eigen bedrijf in personal training begonnen. Tegenwoordig houd ik me bezig met een gezonde leefstijl. Björn en ik kennen elkaar van de sportschool waar ik werk. Hij vroeg me mee te doen als ambassadeur van de Ik-pas Campagne, zodat we mensen meer bewust konden maken van overmatig alcoholgebruik en de nadelige gevolgen daarvan. Die campagne is een groot succes. Ik vind het belangrijk dat een gemeente duidelijk maakt hoe belangrijk het is om gezond te leven. Wij. Rijswijk heeft deze visie en daarom steun ik ze!

Stem Wij. op 21 maart.

50. Mo El-Majjaoui

Björn ken ik als een zeer betrokken wijkwethouder bij ons in Steenvoorde. Hij heeft oog voor iedereen en betrekt alle partijen in de wijk, dus ook stichting Amal Rijswijk. Hij luistert naar onze ideeën en helpt om deze uit te voeren. Wij. Rijswijk wil dat de inwoners meer te zeggen krijgen in onze wijken en buurten. Dat spreekt mij als een zeer actieve inwoner erg aan.

Stichting Amal onderneemt tal van activiteiten om verdraagzaamheid, sociale cohesie en wederzijds respect te bevorderen. Daarnaast is Amal een verbindende factor tussen alle bevolkingsgroepen en culturen.

Wij. Rijswijk staat voor:

Een samenleving waar iedereen erbij hoort, ongeacht afkomst, religie of huidskleur. Een stad waarin we elkaar waarderen, respecteren en cultuurverschillen als kansen zien in plaats van bedreigingen. We zijn één in verscheidenheid.

Steun mij, stem op Wij. Rijswijk op 21 maar 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Mohamed El Majjaoui, kandidaat plaats 50