fbpx

Bewoners Churchill Torens uiten hun bezorgdheid

De bewoners van de Churchill Torens aan de Sir Winston Churchilllaan hebben vrijdag aan wethouder Björn Lugthart een petitie aangeboden om aandacht te vragen voor de verbetering van hun leefomgeving. Mevrouw Knoester overhandigde mede namens de medebewoners de 126 handtekeningen die onder de petitie waren gezet. De buurtbewoners klagen daarin over de verkeersdrukte, zoals filevorming tijdens de spits, geluidsoverlast, overschrijdingen van de maximumsnelheid en door rood rijden.

De buurtbewoners vragen de gemeente Rijswijk om maatregelen die de doorstroom van het verkeer en de luchtkwaliteit verbeteren en om handhaving op snelheid, geluidsniveau en het respecteren van de verkeerslichten.

Wethouder Lugthart:”We nemen het hun verzoek zeer ter harte. Want dat er iets moet gebeuren in Gemeente Rijswijk, dat is duidelijk. Hun ideeën en suggesties nemen we mee in de uitvoering van ons Actieplan verkeersveiligheid. Daarmee zetten we in op weginrichting, handhaving en voorlichting om de verkeersveiligheid en doorstroom van Rijswijk te verbeteren.”