fbpx

De klokkentoren is weer als nieuw

Inmiddels is de klokkentoren weer als nieuw! De toren is gerenoveerd en het carillon en de klok werken weer als vanouds. Ook de bouwwerkzaamheden aan het hoofdgebouw Huis van de Stad verlopen voorspoedig.

Na 15 jaar leegstand krijgt het voormalig stadhuis in Rijswijk een nieuwe functie als het Huis van de Stad. Het monumentale pand verenigt de gemeentelijke organisatie en welzijnsvoorzieningen met een muziekschool, een bibliotheek en horecavoorzieningen.

Het Huis van de Stad moet een plaats worden waar inwoners en bezoekers zich veilig, thuis en welkom voelen. Gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid spelen daarbij een belangrijke rol. Door de ruimte slim in te richten kan de hele gemeentelijke organisatie hier worden gehuisvest. Het Huis van de Stad biedt ook nog ruimte voor maatschappelijke instellingen.

Het voormalige stadhuis aan de Generaal Spoorlaan is in de jaren 60 van de vorige eeuw gebouwd. Om te kunnen voldoen aan de eisen van nu, word het pand gerenoveerd. Dit gebeurt zonder dat er sprake is van een lastenverhoging voor de Rijswijkers.

 

2020-12-18T21:28:22+00:00
Ga naar de bovenkant