De werkzaamheden voor de realisatie van een buurtmoestuin in de Ministerbuurt zijn gestart. Binnenkort ligt er een moestuin voor en door de buurt. Samen voedsel produceren biedt een aantrekkelijke omgeving om vrijwilligers, nieuwsgierigen, ondernemers en sympathisanten bij elkaar te brengen.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli werd er door de bewoners, met hulp van Wij. Rijswijk, hard gewerkt aan het buurtinitatief, het opzetten van de buurtmoestuin in de Ministerbuurt. De bewoners maken met toestemming van- en in overleg met Rijswijk Wonen gebruik maken van een stukje binnentuin dat ligt tussen de Minister van de Tempellaan, Prinses Irenelaan en de Minister Aalberselaan. Er worden tuintjes aangelegd van ± 15m2 en een gemeenschappelijke (pluk) kruidentuin voor de buurt.

Wijkvertegenwoordiger Miranda Rennings (Wij. Rijswijk): “Ontmoet je buren in de moestuin! Dit buurtinitiatief wordt opgezet door bewoners uit de Ministerbuurt en de organisatie Chironzorg dagbesteding en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijswijk Wonen. We hopen dat de hele buurt zal meedoen, want de moestuin is een open ontmoetingsplaats.

Elkaar ontmoeten

Mensen kunnen er vrienden maken, want herhaalde interactie brengt vriendschappen voort en wat is er leuker dan samen groenten en fruit kunnen zaaien, telen en oogsten. Een prachtige tuin waar ‘gezonde sociale cohesie’ voorop staat, dat is het idee!. De Moestuin is er voor iedereen en richt zich op ontmoeten rond een plezierige tijdsbesteding in de buitenlucht.”