Feestelijke start bouw sportcomplex Rijswijk

Home/Nieuws/Wij. in de media/Feestelijke start bouw sportcomplex Rijswijk

Feestelijke start bouw sportcomplex Rijswijk

Het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan vervangt de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan. Het gebouw zal bestaan uit twee sporthallen, een multifunctionele sportruimte en een budo ruimte. Ook komt er een horeca voorziening. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Medio 2021 is het sportcomplex gereed.

Wethouder Sport Björn Lugthart stond samen met de aanwezigen stil bij de start. “Bijzonder trots ben ik op dit moment waar door iedereen heel hard naar toe is gewerkt. Met alle lof voor de samenwerking met de sportverenigingen en hun inzet bij de inrichting van het gebouw. Er ligt nu een mooi ontwerp voor een multifunctioneel sportcomplex waar iedereen met plezier optimaal zijn of haar sport kan beoefenen.”

Arend-Jan van der Lely, bestuurslid Basketbalvereniging Lokomotief: “Wij zijn heel blij met de ruimte die we van de gemeente hebben gekregen om mee te denken over de inrichting van het sportcomplex. Daardoor hebben we straks een gebouw dat volledig is ingericht volgens de wensen en eisen voor een optimale beoefening van sport. Dat is goed voor de sport en voor de gemeente Rijswijk.”

Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals  onder anderen de verenigingen Harten6, Haag88, Aikido Shin Ki Tai en Innae Dojang.

2020-02-07T19:48:58+00:00
Go to Top