Deze week was de Schoolbrengweek. Ouders en kinderen werden opgeroepen zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar school te komen. Dit draagt bij aan een verkeersveilige omgeving rondom school.

In Rijswijk deden de kinderen van de Mariaschool ook mee met de actie. Zij gingen lopend naar school en kregen daarbij gezelschap van wethouder Mobiliteit Björn Lugthart. Hij legde de kinderen uit waarom het goed is met de fiets of lopend naar school te gaan: “Het is gezond en goed  voor de verkeersveiligheid, maar vooral ook leuk! Met deze actie vragen we deelnemers aan het verkeer extra goed op te letten als jullie oversteken. Want ieder kind moet veilig naar school kunnen.”

Aanpak verkeersveiligheid

“Verkeersveiligheid is een belangrijk thema in Rijswijk”, legt wethouder Lugthart uit. “Van inwoners en ondernemers krijg ik regelmatig signalen en verzoeken om hier iets aan te doen. Met het Actieplan Verkeersveiligheid pakken we dit aan. Dat doen we door in te zetten op de weginrichting, op handhaving en op voorlichting. Verkeersveiligheid heeft namelijk voor een groot deel ook met gedrag te maken. Campagnes als deze helpen daar bij om mensen bewust te maken van hun rijgedrag in het verkeer. Want Rijswijk verkeersveiliger krijgen lukt alleen als we dat samen doen.”

De Schoolbrengweek is een evenement waar scholen in de hele provincie Zuid-Holland aan mee doen. De actie is er op gericht om verkeersveiligheid rondom scholen onder de aandacht te brengen. De campagne is een initiatief van SCHOOL op SEEF dat deel uitmaakt van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).