fbpx

Samen strijden tegen bladafval

De wintertijd is ingegaan. In snel tempo verandert het straatbeeld. Het zomerse groen maakt plaats voor fraaie geel-rood-bruine kleuren. Gevallen bladeren op de openbare weg kunnen spekglad worden. Vooral in de herfst als er veel bladeren tegelijk vallen en het veel regent. Het kan dan gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld fietsers, motorrijders en wandelaars. 

Zondag 25 oktober gingen de wijkvertegenwoordigers en vrijwilligers van Wij. Rijswijk daarom de wijk in en ruimden zij de gevallen bladeren op de Prinses Margrietsingel op. “Wij. Rijswijk is blij met het initiatief van de gemeente Rijswijk om 90 bladkorven in Rijswijk te plaatsen, zo houden we samen de openbare weg veilig voor iedereen”, zegt wijkvertegenwoordiger Miranda Rennings.

Erik Reinders, wijkvertegenwoordiger: “Wij. Rijswijk ontvangt vanuit diverse  wijken de vraag om de plaatsing van bladkorven. Voor veel inwoners is  het kennelijk wel onduidelijk waar de  bladkorven staan en waarom die op de desbetreffende  plaats staan. Op de site van de gemeente staat te lezen dat er geen extra bladkorven meer bij komen en de gemeente in de gaten zal houden hoe vol de korven zitten en  en wanneer ze volgend jaar nodig zijn.  Dit is volgens Wij. Rijswijk een gemiste kans. Wij. Rijswijk is van mening dat plaatsing van de korven een nog  groter succes zal zijn in samenspraak met de inwoners van de wijken. een groter succes kan maken van dit mooie initiatief.

Danny van Dam: “we hebben de wethouder gevraagd of hij bereid is te onderzoeken wat inwoners geschikte locaties vinden en daar, waar het animo het grootst is om de openbare weg veilig te houden, de bladkorven volgend jaar te plaatsen?

Koornneef: “Het was een fantastische dag, de straat is schoon, we ontvingen veel positieve reacties. Mooi om te zien dat enkele buurtbewoners mee kwamen helpen.”

Chat openen
Hoi! Heb je een vraag? Stuur gerust een bericht!