fbpx

Veiliger oversteken op de Geestbrugweg

Deze week zijn de scholen weer begonnen. Daarom vraagt de gemeente extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen. Maandag 31 augustus nam wethouder Mobiliteit Björn Lugthart samen met de schoolgaande kinderen en hun ouders het zebrapad op de vernieuwde kruising Penninglaan-Geestbrugweg officieel in gebruik. De inrichting van de kruising is door de gemeente aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Vandaag nam wethouder Mobiliteit Björn Lugthart samen met de schoolgaande kinderen en hun ouders het zebrapad op de vernieuwde kruising Penninglaan-Geestbrugweg officieel in gebruik. (Foto Erwin Dijkgraaf)De aanpassing van de kruising was al langer een wens van betrokken ouders met schoolgaande kinderen uit de buurt, omdat deze veel gebruikt wordt door schoolgaande kinderen. Zij hebben meegedacht over de inrichting. Die is zodanig aangepast dat voetgangers en fietsers veiliger en vlotter kunnen oversteken. Er zijn verkeerslichten geplaatst voor zowel voetgangers als fietsers en daarnaast is een middenberm aangelegd waar fietsers zich kunnen opstellen voor het verkeerslicht. Hierdoor hebben fietsers de ruimte om te wachten voor het verkeerslicht en kunnen de overige fietsers over de Geestbrugweg ongehinderd doorfietsen.
Verbetering

De aanpak van de kruising is de tweede verbetering in de buurt die de gemeente heeft uitgevoerd ten aanzien van de verkeersveiligheid. Vorig jaar zijn verkeersdrempels aangelegd om de verkeersveiligheid voor de voetgangers te verbeteren en rondom de Nicolaas Beetsschool is een veilige schoolzone aangelegd, om meer aandacht te vragen voor de schoolgaande kinderen.
Veilig naar school

Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart benadrukt het belang van verkeersveiligheid: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Met het Actieplan verkeersveiligheid zetten we in op inrichting van de weg, voorlichting en handhaving. De herinrichting van de kruising aan de Penninglaan met de Geestbrugweg is hier een mooi voorbeeld van. Samen met betrokken ouders uit de buurt hebben we ervoor gezorgd dat de oversteek veiliger is geworden. Zodat de kinderen veilig naar school kunnen.”
Aandacht voor verkeersveiligheid

De ingebruikname van kruising Penninglaan valt samen met de start van de campagne ‘Wij gaan weer naar school’. Op posters en borden verspreid over de stad zijn afbeeldingen van Dick Bruna figuurtjes te zien. Deze zorgen ervoor dat verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat de Dick Bruna afbeeldingen effect hebben op het rijgedrag van automobilisten. Zij verlagen hun snelheid bij het zien van de Dick Bruna afbeeldingen. Gedurende de maand september vraagt de gemeente extra aandacht voor de verkeersveiligheid.

Chat openen
Hoi! Heb je een vraag? Stuur gerust een bericht!