Samen fietsen de leden van Wij. Rijswijk, inclusief Wethouder Lugthart, maar liefst €4400,- bij elkaar. Dat doen ze in de sponsor-fietstocht van KDC Aandachtslab om een therapeutisch zwembad te realiseren voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

“Toen we bij het jaarlijkse raadsuitje een rondleiding kregen bij KDC aandachtslab en hoorden over de sponsoractie hebben we ons direct ingeschreven”, vertelt Björn Lugthart. “We zijn allemaal zeer enthousiast over het prachtige centrum! We mogen als Rijswijk écht trots zijn op zo’n mooie organisatie.”

KDC AandachtsLab biedt intensieve zorg en begeleiding en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en kwaliteit van leven van EMB-kinderen. Alleen de professionele zorgverleners krijgen een salaris. Alle andere werkzaamheden worden vanuit de vrijwilligersorganisatie uitgevoerd. Dat maakt het extra bijzonder.

Elk kind heeft behoefte aan beweging. Voor EMB-kinderen is bewegen door de ernst van hun beperkingen niet vanzelfsprekend. Zij hebben hiervoor veel ondersteuning nodig van anderen. Een zwembad zou hen erg helpen. Lugthart:“ Als politieke beweging zetten we ons dan ook graag in om dit fantastische initiatief te ondersteunen!”