Dinsdag 6 oktober besloot de gemeenteraad om te beginnen met de voorbereidingen voor een renovatie van sportpark Elsenburg. De Rijswijksche Hockey Club (RHC), de Rijswijkse Wielren Vereniging De Spartaan en de Fietscrossclub Rijswijk krijgen meer ruimte, nu de ‘plofcirkel’ van TNO wordt opgeheven.  Danny van Dam, Wij. Rijswijk: “Er verrijst een klein olympisch sportpark, dat is geweldig!”

“In Rijswijk wordt er veel gebouwd, daar horen ook faciliteiten bij”, zegt Danny van Dam (Wij. Rijswijk). “Sport is maar één voorbeeld. We hebben nu al een capaciteitsprobleem in de huidige Rijswijkse sportvoorzieningen en met de groei van Rijswijk Buiten worden wachtlijsten alleen maar langer. De uitbreiding van sportpark Elsenburg is daarom belangrijk. De verenigingen hebben meegedacht en zijn blij met de plannen.”

 

Ook Mark Wit (Groenlinks) is positief: “De connectie die er gelegd wordt met de bewoners van Rijswijk Buiten is belangrijk. Tegelijk willen we dat alle partijen er beter van worden. De uitbreiding van RHC met een extra veld heeft gevolgen voor wielervereniging de Spartaan, hun clubhuis moet wijken door de renovatie. Groenlinks, Wij. Rijswijk, de PvdA en BVR hebben dan ook opgeroepen om voor alle verenigingen een accommodatie te realiseren.”

“Sportpark Elsenburg biedt een mogelijkheid om zowel te sporten als te ontmoeten vindt Irene Jansen (PvdA). Met de plannen geven we een flinke impuls aan Rijswijk en in het bijzonder de wijk Rijswijk Buiten. “Het is belangrijk dat de drie verenigingen, al dan niet gezamenlijk, een goed clubgebouw krijgen waarin ook ruimte komt voor maatschappelijke (buurt)activiteiten. Zo groeit sportpark Elsenburg en wordt het bovendien een sportieve ontmoetingsplek voor de wijk.”

Ger Kruger (BVR): “Rijswijk als snelst groeiende gemeente van Nederland, al die inwoners moeten ook kunnen sporten! BVR vindt het fantastisch als er in de toekomst meerdere Olympische sporten op een sportpark bijeenkomen. Zoals Cruijff zei “alleen kan je niks en samen kan je alles”.