Zorgaanbieders enthousiast over werkwijze Wij.

/, Nieuwsberichten Wij., Wij. media berichten homepage/Zorgaanbieders enthousiast over werkwijze Wij.

Zorgaanbieders enthousiast over werkwijze Wij.

Wij. Rijswijk heeft voor de komende bestuursperiode, samen met zorgleveranciers én hun cliënten een visie opgesteld over zorg in Rijswijk. Daarmee geeft de beweging een voorproefje van haar werkwijze, waarbij inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties steeds vaker de kans krijgen om zelf mee te beslissen over thema’s in de stad.

“We hopen dat deze werkwijze wordt doorgezet en dat de hele gemeenteraad zich hierbij aansluit”, zegt Barbara Berkelaar van Stichting Perspektief, die bij de bijeenkomst aanwezig was. “Op deze manier wordt iedereen die belang heeft bij het thema zorg betrokken. Door met elkaar in gesprek te gaan en samen plannen te maken, komen we tot de beste ideeën en oplossingen!” Marja Pelzer: “De organisaties hebben bijvoorbeeld afgesproken om oud-cliënten als ervaringsdeskundige aan te nemen!”

“De mensen maken de stad, niet de gemeente”, verduidelijkt Lugthart. “We gaan inwoners niet alleen online betrekken, maar gaan ook samen ‘rond de tafel’. Zo maken we politiek pas écht persoonlijk en bereikbaar. Dat het werkt, is al bewezen in andere gemeenten. Natuurlijk passen we de werkwijze, in samenspraak met inwoners, aan op de specifieke situatie in Rijswijk. Samen beslissen, daar gaat het om!”

Bron: de Rijswijkse Krant

2018-03-31T10:10:49+00:00