fbpx

Alles over wij. Rijswijk

Tram Geestbrugweg voorlopig van de baan

“Eerst goed onderzoek voordat we een besluit nemen” zegt Danny van Dam van Wij. Rijswijk. Voorlopig is er geen akkoord op het voorstel van het college aan de raad voor een tram over de Geestbrugweg. Het akkoord op de tramlijn is mede op initiatief van Wij. geschrapt totdat nut en noodzaak wordt aangetoond.

Lees Meer »

Grofvuil krijgt een tweede kans

In Wassenaar krijgt grofvuil een tweede kans. Deze actie blijkt al voor de derde keer een groot succes in de gemeente. Door vragen van RijswijksBelang en Wij. Rijswijk gaat de gemeente onderzoeken of het ook mogelijk is om dit duurzame initiatief in Rijswijk te organiseren.

Lees Meer »

Onvrede op Van Vredenburchweg

Achter de Van Vredenburchweg op de plek van het oude bowlingcentrum en het tennispark komt een villawijk. De aanrijroute voor deze wijk moet, als het aan het college ligt, over het smalste stukje van de Van Vredenburchweg komen. Aan deze toch al drukke hoofdfietsroute wordt straks dagelijks in twee richtingen extra autoverkeer toegevoegd. Het gevolg? Extra drukte en gevaarlijke situaties. Het voorstel om al het verkeer van de nieuwe wijk over de Van Vredenburchweg te laten lopen kan op weinig begrip rekenen van de omwonenden.

Lees Meer »

Vergroot Kansen voor Starters

Een Rijswijkse starter die een koopwoning zoekt heeft slechts kans op 3% van de koopwoningen. “Je moet bijna twee keer modaal verdienen om een hypotheek te kunnen krijgen zodat je een realistisch bod kunt uitbrengen” zegt Danny van Dam. “In buurgemeenten worden inwoners financieel geholpen met verschillende regelingen. Dat moeten we in Rijswijk ook doen!”

Lees Meer »

Koffiekar Geestbrugweg

De Geestbrug afsluiten voor auto’s? Een tram over de Geestbrugweg? Een veilige weginrichting of dan toch meer parkeerplekken? De herinrichting van de Geestbrugweg zorgt voor redelijk wat discussie. Daarom ging Wij. Rijswijk op 13 mei met de koffiekar in gesprek met bewoners van Cromvliet en Leeuwendaal ter hoogte van de Da Costalaan.

Lees Meer »

Wij. in actie voor de voedselbank

Dankzij een oproep van InRijswijk en de Plus Jongenotter komt Wij. Rijswijk vandaag in actie. Vanmorgen vroeg zijn er al veel leden op pad geweest. Ze deden boodschappen voor de voedselbank bij de Plus aan de Prinses Irenelaan. Namens Wij. overhandigde Irene Jansen (raadslid) en Marinka Koornneef(secretaris Wij. Rijswijk) een mooi pakket voor het Rad van fortuin.

Lees Meer »

Rijswijk Kleurt Oranje

Een onwijs bruisende en vooral gezellige koningsdag! De sfeer zat er goed in bij de ruim 12 evenementen in Rijswijk! Veel oud Hollandse spelletjes, muziek en kleedjes. Ook bij de cafés en horeca zaten de terrassen vol met mensen die van het lekkere weer en de sfeer genoten.

Lees Meer »

Papieren versie sociale kaart schuldhulpverlening een feit

De papieren versie van de sociale kaart is klaar voor de druk en zal te vinden zijn in de bibliotheek, het stadhuis, buurthuizen en andere openbare plekken. Met deze kaart moet het voor inwoners makkelijker worden om de weg naar de juiste financiële schuldhulpverlening te vinden. Wij. Rijswijk diende vorig jaar juli met succes een motie in om naast de digitale versie ook een papieren versie te maken van sociale kaart.

Lees Meer »

Twee ton extra 

Dinsdagavond 18 april werd het raadsvoorstel rondom de aanschaf van vergaderapparatuur aangenomen waarbij het college de raad vroeg om nog eens 2 ton extra vrij te maken om de nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Lees Meer »

Politieke discussie over Sinterklaasfeest

Rijswijk gaat, naast de Sinterklaasintocht die er al was, nog een intocht organiseren. Het voorstel dat vanuit de ChristenUnie werd ingediend werd met een minimale meerderheid aangenomen. “Als je verandering zou willen zou de eerste stap moeten zijn om met de huidige organisatoren om tafel te gaan zitten” zegt van Dam. “In plaats daarvan kiezen de partijen ervoor om de vrijwilligers die het Sinterklaasfeest organiseren links te laten liggen.”

Lees Meer »

Hoe betrokken ben jij bij Rijswijk?

Gisteravond deden de leden van Wij. mee aan een quiz over Rijswijk en de thema’s die spelen. Verkeersdrukte, warmtelinq, zorg, leefbaarheid en groen waren enkele van de onderwerpen die tot mooie discussies leiden. “Mooi om te zien dat onze leden zo betrokken zijn bij Rijswijk”, zegt Anthony Zoghbi, Raadslid Wij. Rijswijk. “Ze wisten echt heel veel over Rijswijk. Dat verbaasde mij niet gezien de input die wij altijd van onze leden krijgen”. Zoghbi vervolgt “Met de vragen in de quiz kwamen er leuke gesprekken op gang waar goede ideeën uit voortkwamen.”

Lees Meer »

Rijswijk staat al weken muurvast

Wij. Rijswijk is van mening dat de knelpunten op de Rijswijkse wegen al lange tijd meer dan duidelijk zijn. Het is de hoogste tijd dat er oplossingen komen. Vooral nu de Prinses Beatrixlaan open ligt. Tinus roept wethouder van de Laar op zo snel als mogelijk met oplossingen te komen!

Lees Meer »

Echte actie voor armoedebestrijding.

Niet de zoveelste nieuwe klankbordgroep, maar wel een werkgroep die daadkrachtig is en met ervaringsdeskundige die ook echte waardering krijgen voor hun deelname. Dit was de boodschap van Wij.Rijswijk tijdens de raadsvergadering van 21 maart tijdens de bespreking van het armoedebeleid.

Lees Meer »

Uitagenda is een feit

Evenementen in Rijswijk worden inzichtelijk gemaakt door de ‘uitagenda’ waarin Rijswijkers kunnen zien waar ze naartoe kunnen voor culturele, sportieve of maatschappelijke evenementen. Het voorstel van Simon Geleijnse (CDA) en Danny van Dam (Wij. Rijswijk) werd deze dinsdag in de Rijswijkse gemeenteraad aangenomen. “Rijswijk heeft vele mooie evenementen waar we trots op mogen zijn” geeft Geleijnse aan. “Met de uitagenda hopen we de zichtbaarheid van de evenementen te vergroten.”

Lees Meer »

Landelijke opschoondag

Vandaag is de landelijke opschoondag. In Parkrijk, Rijswijk buiten stonden veel buurtbewoners met prikstokken en vuilniszakken klaar om de wijk schoon te maken. Wij. Rijswijk zorgde voor de koffie en thee met wat lekkers. Daarnaast deden leden mee in het Kruisvaarderspark en waren er over heel Rijswijk nog veel meer initiatieven waarin straten worden opgeruimd.

Lees Meer »

Toekomst Marimbahal

Het college van Rijswijk (VVD, BVR, CDA, GL & D66) stelt voor om de Marimbahal te behouden. Een heel bijzonder en tegenstrijdig voorstel, omdat Sporthal De Altis is gebouwd ter vervanging van de Van Zweedenzaal en de Marimbahal. “Uiteraard zijn er partijen die graag gebruik van een ruimte willen maken om te ontmoeten”, zegt Tinus Kaffa. “Maar daarvoor ga je natuurlijk geen bakken met geld uitgeven aan een renovatie van een vijftig jaar oude sportzaal.”

Lees Meer »

Een kijkje achter de schermen

Als raadslid doe je meer dan alleen een raadsvergadering en een forumvergadering bij wonen. Zo gaan raadsleden naar evenementen in Rijswijk en gaan ze in gesprek met inwoners, verenigingen en bedrijven. Een onderdeel van het raadswerk dat niet vaak aan bod komt zijn de vele presentaties die raadsleden bijwonen.

Lees Meer »

Rijswijkse evenementen op de agenda

Rijswijk kent vele verschillende soorten evenementen. Door het vele aanbod is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Als het aan het CDA en Wij. Rijswijk ligt kan je in de nabije toekomst op de ‘uitagenda’ zien wat er gebeurt in Rijswijk.

Lees Meer »

Gastles campagne voeren  

Groep acht van de Nutsschool Bezuidenhout kreeg les over campagne voeren. “Het was een leuke kans om uit te leggen hoe een gemeente wordt bestuurd. Het enthousiasme en de interesse van de leerlingen was aanstekelijk!” zegt van Dam die de gastles verzorgde.

Lees Meer »

Cees Kouwenhoven en Yvonne Sloet tot Everlo winnaars Oud is Goud Awards

Cees Kouwenhoven en Yvonne Sloet tot Everlo winnen de Oud is Goud Awards 2022 en mogen zich komend jaar de meest actieve ouderen van Rijswijk noemen. Met deze prijs spreekt Wij. Rijswijk waardering uit voor Rijswijkse ouderen die een actieve bijdrage aan Rijswijk leveren. De winnaars en genomineerden werden zaterdag 7 januari in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke avond in het bomvolle theater van Florence.

Lees Meer »

Stadskrant Wij. Rijswijk 2022

Stadskrant Wij. Rijswijk 2022De afgelopen week hebben maar liefst 20.000 stadskranten bezorgt met 27 bezorgers. We zijn de bezorgers enorm dankbaar!De Stadskrant Rijswijk is een

Lees Meer »

Wij. in gesprek bij de Schilp

Zaterdag 19 november was de gevoelstemperatuur onder het vriespunt. Dat weerhield de leden van Wij. Rijswijk niet om in gesprek te gaan met wijkbewoners in Steenvoorde-Noord. Onder het genot van een warme kop koffie werd er gesproken over hangjongeren, lachgas en asociaal verkeersgedrag.

Lees Meer »

Eindelijk meer prullenbakken 

Zwerfafval is vervuilend en bedreigend voor de natuur en daardoor voor de mens
Steeds meer inwoners houden de openbare omgeving schoon en daar zijn we bij Wij. Rijswijk erg blij mee. Dankzij onze continue politieke aandacht komen er nu ook eindelijk afvalbakken bij.

Lees Meer »

Tinus Kaffa voorzitter Forum 

Op 15 november is Tinus Kaffa voorzitter van het forum samenleving. “Bijzonder om dit voor het eerst te mogen doen” aldus Kaffa. Bij raadsvergaderingen is de burgemeester voorzitter, in de voorbereidende vergaderingen (fora) zitten raadsleden de vergadering zelf voor.

Lees Meer »

Begroting 2023

Tijdens het begrotingsdebat op 8 november pleit Wij. Rijswijk voor meer betrokkenheid bij de stad. “Het is tijd dat we Rijswijkers meer laten doen dan alleen mee praten, het gaat om meebeslissen. Het politiek vertrouwen is laag, we moeten juist laten zien dat we er zijn voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen”, aldus Danny van Dam.

Lees Meer »

Afval Prikken in de Ministerbuurt in Steenvoorde Noord

Tien volle afvalzakken met energieblikken, wijnflessen, MacDonaldstassen, sigarettenpakjes is het resultaat van de ‘Wandel en Opruimen in de Wijk’ actie op zaterdag 22 november (WOW). Bewoners van de wijk hebben samen met Wij. leden de wijk een stuk schoner gemaakt door afval te ruimen.

Lees Meer »

Wijkbudgetten in Rijswijk

Wijkbudgetten zijn bedoeld om ideeën en initiatieven van wijkbewoners financieel te ondersteunen. De gemeente gaat op verzoek van Wij. Rijswijk bekijken of wijkbudgetten ook in

Lees Meer »

Zon, Winkelen en Limo

De zomervakantie is begonnen, Wij. gaat de komende weken de stad in! Wij. stond zaterdag 9 juli met limonade in de Bogaard.  “Leuk om te

Lees Meer »

De kandidatenlijst

Wij. Rijswijk is een betrokken vereniging met veel Rijswijkse vrijwilligers en ondernemers. Leden zijn heel actief in de Rijswijkse samenleving. Ze zijn bijvoorbeeld actief bij

Lees Meer »

Koffiekar op Bogaardplein

Vandaag stond de Wij. koffiekar op het vernieuwde Bogaardplein in Bogaard Stadscentrum Danny van Dam: “inwoners zijn zeer positief over de hernieuwde groene inrichting van

Lees Meer »