fbpx

Nieuws

Alles over wij. Rijswijk

Koingsdag 2024

Wat een geweldige sfeer op Koningsdag! Van de kinderspelen in Leeuwendaal tot de feesttent in de Strijp, overal was het druk en gezellig! Muziek, vrijmarkten, eten en drinken en spelletjes maakten de dag compleet in Rijswijk.

Lees Meer »

Zon en regen bij de Koffiekar in Oud Rijswijk 

De koffiekar van Wij.Rijswijk was vandaag te vinden in winkelcentrum Oud Rijswijk. Bij de koffiekar dit keer lekkere koeken. Wij. sprak weer veel omwonenden. Ook dit keer weer mooie en kritische gesprekken over Rijswijk. We spraken over het steeds voller wroden van Rijswijk door het voortdurende bijbouwen, over de veranderende rol van Wijkagent en over het parkeren bij het oude centrum.

Lees Meer »

Van meepraten naar meebeslissen!

De gemeenteraad van Rijswijk heeft een grote stap gezet met de goedkeuring van de ‘participatieverordening’. Rijswijkers worden nu actiever en betrokken bij ontwikkeling van hun eigen buurt of wijk. Deze verordening maakt de weg vrij voor inwoners om direct invloed uit te oefenen, met toegang tot budgetten voor lokale initiatieven, het uitdagingsrecht en duidelijke regels voor participatietrajecten.

Lees Meer »

Koffie, de Paashaas en de Koffiekar

De koffiekar van Wij.Rijswijk was vandaag te vinden op het bomenplein in stadscentrum de Bogaard. Meerdere onderwerpen kwamen ter spraken zoals het onderhoud van bruggen en wegen, veiligheid in de wijken en zorgen over de bereikbaarheid van de Bogaard.

Lees Meer »

Extra kosten grofvuil onnodig  

Inwoners van Rijswijk worden volgend jaar geconfronteerd met aanzienlijke kostenstijgingen voor grofvuil, dankzij Beter voor Rijswijk (BVR) en GroenLinks. Wat voorheen gratis was, kostte vorig jaar al €12,50 en zal volgend jaar nog veel duurder worden.

Lees Meer »

Wij. Rijswijk snoeit voor NL doet

De heggen rondom het clubgebouw van de Waterscouting Dorus Rijkers zien er weer netjes uit. De leden van Wij. Rijswijk hielpen vandaag het bestuur van de waterscouting bij de snoeiwerkzaamheden tijdens NL Doet.

Lees Meer »

Weerstand tegen flat in de achtertuin

Rijswijk is als snelst groeiende gemeente van Nederland doorgeslagen in haar bouwdrift. Dat stellen bewoners in Steenvoorde-Zuid, die zich hevig verzetten tegen de bouw van een appartementencomplex in hun achtertuin. De omwonenden zijn naar de Raad van State gestapt, maar volgens hen dendert de ontwikkelaar desondanks door met de werkzaamheden.

Lees Meer »

Zorgen over te drukke stad

Tijdens de eerste koffiekar van 2024 werden interessante gesprekken gevoerd tussen het winkelend publiek, de raadsleden, wijkvertegenwoordigers en leden van Wij. Conclusie: Rijswijk is te druk.

Lees Meer »

Huiselijk geweld: het gebeurt vaker dan je denkt

Landelijk is huiselijk geweld een groot probleem. Dit probleem doet zich ook in Rijswijk veel voor. Zeven leden van de gemeenteraad zijn samen met burgemeester Huri Sahin en wethouder Larissa Bentvelzen een tijdelijke werkgroep begonnen om huiselijk geweld sneller beter aan te pakken.

Lees Meer »

Kleurrijke winnaars Oud is Goud dragen actief hun steentje bij

Op zaterdag 13 januari werden de winnaars bekend van de 7e editie van de Oud is Goud Award van Wij. Rijswijk. De vakjury stemde unaniem voor Frans Berckenkamp voor de juryprijs. Paul Schott werd met de meeste stemmen de winnaar van de publieksprijs. De prijzen werden uitgereikt tijdens een spetterende show in de bomvolle zaal van Florence. “Wat fantastisch deze kleurrijke winnaars die zich op cultureel vlak actief inzetten. Zij laten zich gelden, ieder vanuit hun eigen talent en zijn niet weg te denken uit Rijswijk.” aldus Danny van Dam van Wij. Rijswijk

Lees Meer »

Wat gebeurt er met de Marimbahal?

Met de opening van de Altis werden zowel de Marimbahal als de Van Zwedenzaal vervangen. De van Zwedenzaal is inmiddels gesloopt. Wat de plannen zijn voor de Marimbahal blijft onduidelijk. Alle opties liggen open. Wordt de Marimbahal gesloopt, wordt een nieuwe hal gebouwd, een buurthuis, nieuwbouwwoningen of een ontmoetingsplek? Wat Wij. Rijswijk betreft bepaalt de Muziekbuurt de toekomst van dit gebouw en het hart van de buurt. Wil je meedenken? Vul dan de enquête in.

Lees Meer »

Stadskrant 2023 in heel Rijswijk

Deze week worden er maar liefst 20.000 stadskranten bezorgt! We zijn de bezorgers enorm dankbaar!

De Stadskrant Rijswijk is een uitgave van Wij. Rijswijk en verschijnt jaarlijks in de gemeente Rijswijk als huis-aan-huiskrant. Uiteraard kun je de krant ook online lezen, dat doe je hier!

Lees Meer »

Kerst in de bogaard

Je thuis voelen in Rijswijk begint met een gezellige levendige stad waar er voor alle leeftijden genoeg te doen is. Daarom zorgde Wij. Rijswijk ook dit jaar weer voor een Kerstman, Paard en wagen, Glühwein en warme chocolademelk op zaterdag 16 december .

Lees Meer »

Nog meer bakken naar de stort

De gemeente Rijswijk heeft besloten om de PMD-bakken in heel Rijswijk te verwijderen voor laagbouwwoningen. Dit staat in schril contrast met de keuze van een aantal maanden geleden waar de gemeente duizenden PMD-bakken leverde aan Rijswijkse voordeuren. “We zijn blij dat het college naar ons heeft geluisterd en het afvalbakken fiasco is opgelost,” zegt Anthony Zoghbi van Wij. Rijswijk. “Maar de keuze om geen PMD meer in te zamelen in alle wijken is vreemd.”

Lees Meer »

Stem nu op de meest actieve oudere van Rijswijk

Er zijn zes genomineerden die kans maken op de felbegeerde titel ‘Meest actieve oudere van Rijswijk’. Daarbij horen een award en cheque van 100 euro!

Klik op de video om te zie hoe zij werden verrast. Stemmen op de kanshebbers kan t/m 12 januari door te klokken op de knop hieronder.

Lees Meer »

Rijswijkse kinderen verrast

Met de Sinterklaas actie van Wij. Rijswijk werden ruim 50 kinderen verrast met cadeautjes. De kinderen stuurden de afgelopen weken via de website van Wij. Rijswijk massaal een brief naar sinterklaas. Dat leverde deze week veel blije gezichten op!

Lees Meer »

Wij.Rijswijk helpt Sinterklaas

Sinterklaas heeft het zo druk dat hij Wij. Rijswijk heeft gevraagd om cadeautjes te bezorgen aan de brave kinderen in Rijswijk. Meld je (klein)kind(eren) vandaag nog aan door een leuk gedichtje of lief berichtje naar de sint te sturen via onze website!

Lees Meer »

Opening huis van de stad; verkiezingsbelofte wordt waarheid

Al vanaf de start van onze politieke beweging Wij. Rijswijk, hebben wij ons hard gemaakt voor de stadhuislocatie aan de Generaal Spoorlaan. Donderdag 16 november was het zover, de opening van het Huis van de Stad. Onze verkiezingsbelofte is hiermee gerealiseerd. Stemmen heeft dus zin. Dankzij stemmen van vele Rijswijkers heeft Wij. Rijswijk een vuist kunnen maken in de gemeenteraad voor het Huis van de Stad.

Lees Meer »

Rijswijkse verenigingen willen exposeren in het Huis van de Stad

De verenigingen Fotoclub F70, het Amateurspalet Rijswijk, Schilderclub Stervoorde en de Kasias Photo Art Club willen graag exposeren in het Huis van de Stad. De verenigingen kunnen niet meer exposeren in het Rijswijks museum en sinds de verhuizing van bibliotheek Rijswijk zijn ze opnieuw een veel gebruikte expositieruimte verloren. De gemeente geeft geen duidelijkheid over de mogelijkheid om te exposeren in het huis van de stad. Onbegrijpelijk volgens Wij. Rijswijk. Een Huis van de Stad is er voor alle Rijswijkers.

Lees Meer »

Sorry Rijswijk, het geld is op

In de twee jaar van haar bestaan verdampte het huidige college 25 miljoen uit haar spaarpot. “De bodem van de spaarpot is in zicht. Het college is de controle op de financiën kwijt” aldus Wij. Rijswijk fractievoorzitter Danny van Dam tijdens de beschouwing op de begroting. Al twee jaar heeft Rijswijk grote tekorten. Op het voorstel van Wij. om in kaart te brengen hoe we kunnen sparen en de juiste keuzes te maken gaat het college niet in. Maak keuzes om niet alleen huizen te bouwen maar een stad. Investeer in leefbaarheid is de oproep van Wij.

Lees Meer »

Exorbitante stijging in toch al dure gemeente

In Rijswijk zijn grote zorgen over de exorbitante stijging van onder andere de afvalstoffenheffing, die vergeleken met andere gemeenten nu al torenhoog is. De gemiddelde stijging is 18 procent en meerpersoonshuishoudens gaan zelfs 22,9 procent meer betalen, wat neerkomt op ruim 100 euro meer. Diverse fracties luiden de noodklok.

Lees Meer »

Nomineer nu voor de Oud is Goud Awards 2023

Nomineer nu jouw favoriete Rijswijkse oudere (65+) die nog altijd actief een bijdrage levert aan de Rijswijkse samenleving. Denk aan je ouders, opa, oma, buurvrouw, buurman. Of aan die dame of heer die dagelijks actief is, bijvoorbeeld in de wijk of op de vereniging. Nomineren kan tot en met 10 november via de onderstaande link.

Lees Meer »

WOW actie van Wij. genomineerd voor Awards voor Duurzaamheid

Tijdens de Wandel en Opruim actie in de Wijk (WOW) trekken wijk- en buurtbewoners er samen op uit om hun straat mooier en schoner te maken. Deze actie is genomineerd voor de Awards voor duurzaamheid. De verkiezing wordt georganiseerd om een podium te bieden aan maatschappelijke initiatieven die mensen verbinden in wijken en de leefbaarheid verbeteren.

Lees Meer »

Geld uitgeven zonder het te hebben kan niet

In de raadsvergadering van 10 oktober werd door het college van de VVD, Beter voor Rijswijk, D66, GroenLinks en de PvdA een voorstel om subsidies binnen te halen van het rijk voor verschillende projecten. Eén van de projecten vereist een eigen bijdrage van 1,3 miljoen euro voor de vergroening van het havenkwartier. Het bleef onduidelijk waar de gemeente dit geld vandaan ging halen. “Je kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt, daarom hebben we een motie ingediend om alsnog te kijken waar we het geld vandaan gaan halen,” zegt Anthony Zoghbi, raadslid van Wij. Rijswijk.

Lees Meer »

Rijswijkers zijn duidelijk over toekomst van Rijnweg

85% van de inwoners die de enquête van Wij. Rijswijk heeft ingevuld, is voor het openhouden van de Van Rijnweg. De vragenlijst is binnen anderhalve week ruim 850 keer ingevuld. Inwoners verklaarden waarom zij voor of tegen waren en spraken zich uit over de optie om alleen bestemmingsverkeer toe te laten. Wij. Rijswijk publiceert de resultaten vandaag.

Lees Meer »

Te gast in het Glazen Radiohuis

Het Glazen Radiohuis staat dit jaar zowel in Zoetermeer als in Den Haag tijdens de week van lezen en schrijven om aandacht te vragen voor de laaggeletterdheid. Van 8 t/m 15 september wordt hier door middel van muziek, interviews en verschillende gasten aandacht gegeven aan deze thematiek.

Lees Meer »

Rijswijkse gemeenteraad de stad in

De verhuizing naar het Huis van de Stad loopt vertraging op. De renovatie van de nieuwe raadszaal duurt tot december terwijl het contract met Hoogvoorde in september afloopt. De tijdelijke vergaderlocatie is het wijkcentrum Stervoorde in Steenvoorde Zuid. De eerste vergadering zal op donderdag 7 september plaatsvinden.

Lees Meer »

Beslis mee over de Van Rijnweg

Het college van Beter voor Rijswijk, GL, D66, VVD en PVDA doet een voorstel om de Van Rijnweg tussen Rijswijk Buiten en de Hoekpolder af te sluiten voor autoverkeer en alleen nog fiets- en brommerverkeer toe te staan. De mogelijke afsluiting van de Van Rijnweg zorgt voor veel discussie bij inwoners van Sion en de Hoekpolder. Wij. Rijswijk vraagt voor- en tegenstanders van het plan om hun mening te geven door een vragenlijst in te vullen.

Lees Meer »

Ender Girgin nieuwe voorzitter van Wij. Rijswijk

Ender Girgin volgt Pascal Calabro op na zijn 5 jaar voorzitterschap bij Wij. Rijswijk. Girgin is al jaren lid. “Ik wil dat alles goed geregeld is in Rijswijk, in de politiek en in onze beweging. In mijn dagelijks leven werk ik als architect. Daarnaast ga ik vol enthousiasme aan de slag als voorzitter bij Wij. Rijswijk. Ik heb veel interesse in de lokale politiek en lever graag mijn bijdrage. Ik ben een Rijswijker in hart en nieren.”

Lees Meer »

Barbecue Wij. Rijswijk

Met een feestelijke barbecue in het Wilhelminapark heeft Wij. Rijswijk zaterdag met een groot aantal leden het nieuwe politieke seizoen ingeluid. Leden en geïnteresseerden konden elkaar ontmoeten en er werden veel nieuwe ideeën uitgewisseld.

Lees Meer »

Hoeveel gif in Rijswijkse sloten?

Sinds de media lucht kreeg van giftige stoffen in een sloot op het Haagse Forepark doet het Hoogheemraadschap Delfland onderzoek in de omliggende sloten. Ook die blijken vervuild met giftig PFOS/PFAS. Hoe zit dat in Rijswijk en andere gemeenten in de regio? Wij. Rijswijk besloot vragen niet alleen aan het college, maar ook aan het verantwoordelijke Hoogheemraadschap te stellen.

Lees Meer »

Zon, Water en Suppen!

Vandaag ging een aantal enthousiaste Rijswijkers het water op bij de Vliet. Het was weer onwijs gezellig. Na vorig jaar een boottocht te hebben gedaan met Wij. leden is dit een leuk vervolg op de waterpret.

Lees Meer »

Suppen en Schoonmaken in de Rijswijkse Haven

In de Rijswijkse haven werd vandaag door Rijswijkers enthousiast gesuppt. Tijdens het suppen werd afval uit het water gehaald en in vuilniszakken verzameld. Wij. Rijswijk en Haagse botenverhuur organiseerden deze opruimactie en zomeractiviteit om aandacht te vragen voor een schone leefomgeving.

Lees Meer »

De Zomerkar in stadscentrum Bogaard

De Zomerkar stond vandaag in de Bogaard. Ondanks dat het weer niet heel zomers was waren er veel Rijswijkers die hun boodschappen kwamen doen. Onder de overkapping van het stadscentrum ter hoogte van Kippies zorgde dat voor leuke en bovenal interessante gesprekken over wat Rijswijkse bezighoud.

Ben jij op zoek naar een leuke zomeractiviteit? Wij. Rijswijk organiseert met behulp van bootverhuur Haaglanden een sup-event aankomende donderdag 10 augustus om 14.00 bij de Rijswijkse Haven.

Lees Meer »

Leren van blunder hoogheemraadschap

Het Hoogheemraadschap Delfland communiceerde niet over een veel te hoge PFOS-waarde (een soort PFAS) die het in 2021 constateerde in een sloot in het Haagse Forepark. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer, gevolgd door berichten in Haagse media. Ook Rijswijk valt onder dit Hoogheemraadschap. Hoe kunnen we hier vertrouwen op eerlijke informatie?

Lees Meer »

Menstruatie-armoede in armoedeplannen

Uit onderzoek van Plan International blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland geen geld heeft voor menstruatieproducten. In verschillende landen zoals Schotland en Nieuw-Zeeland worden menstruatieproducten gratis verstrekt aan minima. Vrouwen met de laagste inkomens kunnen daar gebruik van maken.

Lees Meer »

Zomerkar Steenvoorde Zuid

Bewoners van Steenvoorde Zuid genieten zaterdag 15 juli van limonade en koffie. Ook in de zomervakantie is Wij. Rijswijk te vinden de Rijswijkse buurten en wijken!

Lees Meer »

Geen grip op de financiën

Het gemeentebestuur van Rijswijk is de grip op de financiën helemaal kwijt. In oktober 2022 werd nog een overschot van 4 miljoen voorspeld op de jaarrekening van 2022. Enkele maanden later blijkt dit een tekort van 11,6 miljoen te zijn.

Lees Meer »

Geen grip op financiën

Het gemeentebestuur van Rijswijk is de grip op de financiën helemaal kwijt. In oktober 2022 werd nog een overschot van 4 miljoen voorspeld op de jaarrekening van 2022. Enkele maanden later blijkt dit een tekort van 11,6 miljoen te zijn.

Lees Meer »

Zorgen om financiën en leefbaarheid stad

Woensdag 28 juni kwamen oppositiepartijen bijeen voor een oppositie overleg. “Er zijn zoveel financiële knelpunten/problemen, hier moet wat aan veranderen, dit geeft meer impact als we samenwerken” zegt Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. Rijswijk. Wij. Rijswijk initieerde het oppositie overleg. “Het is goed om te zien dat we op veel punten uiteindelijk elkaar kunnen vinden en samen gaan werken.”

Lees Meer »

Nieuwe afvalplan teruggestrokken

Afgelopen week werd het nieuwe inzamelbeleid geïntroduceerd bij 2300 woningen in Rijswijk. Hierdoor ontvingen vele Rijswijkers twee tot vijf nieuwe containers in de voortuin. Dit

Lees Meer »

Koffiekar Prinses Irenelaan

Zaterdag 10 juni stond de Wij. Koffiekar op de hoek van de Prinses Irenelaan en de Minister Aalberselaan tegenover de Plus. Met een temperatuur van 30 graden smaakte een beker koude limonade veel voorbijgangers erg goed. “Wat een leuk idee en heerlijk om even af koelen” kregen we vaak te horen.

Lees Meer »

Goed debat kinderrechtenambasadeurs

Ook dit jaar waren de kinderrechten ambassadeurs gepassioneerd tijdens het debatspel waar in de fictieve stad Vliegerdam een keuze moest maken tussen een nieuw zwembad, een buiten bioscoop of een jeugdgym. Met pittige vragen en goede argumenten was het een levendig debat.

Lees Meer »

Tram Geestbrugweg voorlopig van de baan

“Eerst goed onderzoek voordat we een besluit nemen” zegt Danny van Dam van Wij. Rijswijk. Voorlopig is er geen akkoord op het voorstel van het college aan de raad voor een tram over de Geestbrugweg. Het akkoord op de tramlijn is mede op initiatief van Wij. geschrapt totdat nut en noodzaak wordt aangetoond.

Lees Meer »

Grofvuil krijgt een tweede kans

In Wassenaar krijgt grofvuil een tweede kans. Deze actie blijkt al voor de derde keer een groot succes in de gemeente. Door vragen van RijswijksBelang en Wij. Rijswijk gaat de gemeente onderzoeken of het ook mogelijk is om dit duurzame initiatief in Rijswijk te organiseren.

Lees Meer »

Onvrede op Van Vredenburchweg

Achter de Van Vredenburchweg op de plek van het oude bowlingcentrum en het tennispark komt een villawijk. De aanrijroute voor deze wijk moet, als het aan het college ligt, over het smalste stukje van de Van Vredenburchweg komen. Aan deze toch al drukke hoofdfietsroute wordt straks dagelijks in twee richtingen extra autoverkeer toegevoegd. Het gevolg? Extra drukte en gevaarlijke situaties. Het voorstel om al het verkeer van de nieuwe wijk over de Van Vredenburchweg te laten lopen kan op weinig begrip rekenen van de omwonenden.

Lees Meer »

Vergroot Kansen voor Starters

Een Rijswijkse starter die een koopwoning zoekt heeft slechts kans op 3% van de koopwoningen. “Je moet bijna twee keer modaal verdienen om een hypotheek te kunnen krijgen zodat je een realistisch bod kunt uitbrengen” zegt Danny van Dam. “In buurgemeenten worden inwoners financieel geholpen met verschillende regelingen. Dat moeten we in Rijswijk ook doen!”

Lees Meer »

Koffiekar Geestbrugweg

De Geestbrug afsluiten voor auto’s? Een tram over de Geestbrugweg? Een veilige weginrichting of dan toch meer parkeerplekken? De herinrichting van de Geestbrugweg zorgt voor redelijk wat discussie. Daarom ging Wij. Rijswijk op 13 mei met de koffiekar in gesprek met bewoners van Cromvliet en Leeuwendaal ter hoogte van de Da Costalaan.

Lees Meer »

Wij. in actie voor de voedselbank

Dankzij een oproep van InRijswijk en de Plus Jongenotter komt Wij. Rijswijk vandaag in actie. Vanmorgen vroeg zijn er al veel leden op pad geweest. Ze deden boodschappen voor de voedselbank bij de Plus aan de Prinses Irenelaan. Namens Wij. overhandigde Irene Jansen (raadslid) en Marinka Koornneef(secretaris Wij. Rijswijk) een mooi pakket voor het Rad van fortuin.

Lees Meer »

Rijswijk Kleurt Oranje

Een onwijs bruisende en vooral gezellige koningsdag! De sfeer zat er goed in bij de ruim 12 evenementen in Rijswijk! Veel oud Hollandse spelletjes, muziek en kleedjes. Ook bij de cafés en horeca zaten de terrassen vol met mensen die van het lekkere weer en de sfeer genoten.

Lees Meer »

Papieren versie sociale kaart schuldhulpverlening een feit

De papieren versie van de sociale kaart is klaar voor de druk en zal te vinden zijn in de bibliotheek, het stadhuis, buurthuizen en andere openbare plekken. Met deze kaart moet het voor inwoners makkelijker worden om de weg naar de juiste financiële schuldhulpverlening te vinden. Wij. Rijswijk diende vorig jaar juli met succes een motie in om naast de digitale versie ook een papieren versie te maken van sociale kaart.

Lees Meer »

Twee ton extra 

Dinsdagavond 18 april werd het raadsvoorstel rondom de aanschaf van vergaderapparatuur aangenomen waarbij het college de raad vroeg om nog eens 2 ton extra vrij te maken om de nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Lees Meer »

Politieke discussie over Sinterklaasfeest

Rijswijk gaat, naast de Sinterklaasintocht die er al was, nog een intocht organiseren. Het voorstel dat vanuit de ChristenUnie werd ingediend werd met een minimale meerderheid aangenomen. “Als je verandering zou willen zou de eerste stap moeten zijn om met de huidige organisatoren om tafel te gaan zitten” zegt van Dam. “In plaats daarvan kiezen de partijen ervoor om de vrijwilligers die het Sinterklaasfeest organiseren links te laten liggen.”

Lees Meer »

Hoe betrokken ben jij bij Rijswijk?

Gisteravond deden de leden van Wij. mee aan een quiz over Rijswijk en de thema’s die spelen. Verkeersdrukte, warmtelinq, zorg, leefbaarheid en groen waren enkele van de onderwerpen die tot mooie discussies leiden. “Mooi om te zien dat onze leden zo betrokken zijn bij Rijswijk”, zegt Anthony Zoghbi, Raadslid Wij. Rijswijk. “Ze wisten echt heel veel over Rijswijk. Dat verbaasde mij niet gezien de input die wij altijd van onze leden krijgen”. Zoghbi vervolgt “Met de vragen in de quiz kwamen er leuke gesprekken op gang waar goede ideeën uit voortkwamen.”

Lees Meer »

Rijswijk staat al weken muurvast

Wij. Rijswijk is van mening dat de knelpunten op de Rijswijkse wegen al lange tijd meer dan duidelijk zijn. Het is de hoogste tijd dat er oplossingen komen. Vooral nu de Prinses Beatrixlaan open ligt. Tinus roept wethouder van de Laar op zo snel als mogelijk met oplossingen te komen!

Lees Meer »

Echte actie voor armoedebestrijding.

Niet de zoveelste nieuwe klankbordgroep, maar wel een werkgroep die daadkrachtig is en met ervaringsdeskundige die ook echte waardering krijgen voor hun deelname. Dit was de boodschap van Wij.Rijswijk tijdens de raadsvergadering van 21 maart tijdens de bespreking van het armoedebeleid.

Lees Meer »

Uitagenda is een feit

Evenementen in Rijswijk worden inzichtelijk gemaakt door de ‘uitagenda’ waarin Rijswijkers kunnen zien waar ze naartoe kunnen voor culturele, sportieve of maatschappelijke evenementen. Het voorstel van Simon Geleijnse (CDA) en Danny van Dam (Wij. Rijswijk) werd deze dinsdag in de Rijswijkse gemeenteraad aangenomen. “Rijswijk heeft vele mooie evenementen waar we trots op mogen zijn” geeft Geleijnse aan. “Met de uitagenda hopen we de zichtbaarheid van de evenementen te vergroten.”

Lees Meer »

Landelijke opschoondag

Vandaag is de landelijke opschoondag. In Parkrijk, Rijswijk buiten stonden veel buurtbewoners met prikstokken en vuilniszakken klaar om de wijk schoon te maken. Wij. Rijswijk zorgde voor de koffie en thee met wat lekkers. Daarnaast deden leden mee in het Kruisvaarderspark en waren er over heel Rijswijk nog veel meer initiatieven waarin straten worden opgeruimd.

Lees Meer »

Toekomst Marimbahal

Het college van Rijswijk (VVD, BVR, CDA, GL & D66) stelt voor om de Marimbahal te behouden. Een heel bijzonder en tegenstrijdig voorstel, omdat Sporthal De Altis is gebouwd ter vervanging van de Van Zweedenzaal en de Marimbahal. “Uiteraard zijn er partijen die graag gebruik van een ruimte willen maken om te ontmoeten”, zegt Tinus Kaffa. “Maar daarvoor ga je natuurlijk geen bakken met geld uitgeven aan een renovatie van een vijftig jaar oude sportzaal.”

Lees Meer »

Een kijkje achter de schermen

Als raadslid doe je meer dan alleen een raadsvergadering en een forumvergadering bij wonen. Zo gaan raadsleden naar evenementen in Rijswijk en gaan ze in gesprek met inwoners, verenigingen en bedrijven. Een onderdeel van het raadswerk dat niet vaak aan bod komt zijn de vele presentaties die raadsleden bijwonen.

Lees Meer »

Rijswijkse evenementen op de agenda

Rijswijk kent vele verschillende soorten evenementen. Door het vele aanbod is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Als het aan het CDA en Wij. Rijswijk ligt kan je in de nabije toekomst op de ‘uitagenda’ zien wat er gebeurt in Rijswijk.

Lees Meer »

Gastles campagne voeren  

Groep acht van de Nutsschool Bezuidenhout kreeg les over campagne voeren. “Het was een leuke kans om uit te leggen hoe een gemeente wordt bestuurd. Het enthousiasme en de interesse van de leerlingen was aanstekelijk!” zegt van Dam die de gastles verzorgde.

Lees Meer »

Cees Kouwenhoven en Yvonne Sloet tot Everlo winnaars Oud is Goud Awards

Cees Kouwenhoven en Yvonne Sloet tot Everlo winnen de Oud is Goud Awards 2022 en mogen zich komend jaar de meest actieve ouderen van Rijswijk noemen. Met deze prijs spreekt Wij. Rijswijk waardering uit voor Rijswijkse ouderen die een actieve bijdrage aan Rijswijk leveren. De winnaars en genomineerden werden zaterdag 7 januari in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke avond in het bomvolle theater van Florence.

Lees Meer »

Stadskrant Wij. Rijswijk 2022

Stadskrant Wij. Rijswijk 2022De afgelopen week hebben maar liefst 20.000 stadskranten bezorgt met 27 bezorgers. We zijn de bezorgers enorm dankbaar!De Stadskrant Rijswijk is een

Lees Meer »

Wij. in gesprek bij de Schilp

Zaterdag 19 november was de gevoelstemperatuur onder het vriespunt. Dat weerhield de leden van Wij. Rijswijk niet om in gesprek te gaan met wijkbewoners in Steenvoorde-Noord. Onder het genot van een warme kop koffie werd er gesproken over hangjongeren, lachgas en asociaal verkeersgedrag.

Lees Meer »

Eindelijk meer prullenbakken 

Zwerfafval is vervuilend en bedreigend voor de natuur en daardoor voor de mens
Steeds meer inwoners houden de openbare omgeving schoon en daar zijn we bij Wij. Rijswijk erg blij mee. Dankzij onze continue politieke aandacht komen er nu ook eindelijk afvalbakken bij.

Lees Meer »

Tinus Kaffa voorzitter Forum 

Op 15 november is Tinus Kaffa voorzitter van het forum samenleving. “Bijzonder om dit voor het eerst te mogen doen” aldus Kaffa. Bij raadsvergaderingen is de burgemeester voorzitter, in de voorbereidende vergaderingen (fora) zitten raadsleden de vergadering zelf voor.

Lees Meer »

Begroting 2023

Tijdens het begrotingsdebat op 8 november pleit Wij. Rijswijk voor meer betrokkenheid bij de stad. “Het is tijd dat we Rijswijkers meer laten doen dan alleen mee praten, het gaat om meebeslissen. Het politiek vertrouwen is laag, we moeten juist laten zien dat we er zijn voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen”, aldus Danny van Dam.

Lees Meer »

Afval Prikken in de Ministerbuurt in Steenvoorde Noord

Tien volle afvalzakken met energieblikken, wijnflessen, MacDonaldstassen, sigarettenpakjes is het resultaat van de ‘Wandel en Opruimen in de Wijk’ actie op zaterdag 22 november (WOW). Bewoners van de wijk hebben samen met Wij. leden de wijk een stuk schoner gemaakt door afval te ruimen.

Lees Meer »

Wijkbudgetten in Rijswijk

Wijkbudgetten zijn bedoeld om ideeën en initiatieven van wijkbewoners financieel te ondersteunen. De gemeente gaat op verzoek van Wij. Rijswijk bekijken of wijkbudgetten ook in

Lees Meer »

Zon, Winkelen en Limo

De zomervakantie is begonnen, Wij. gaat de komende weken de stad in! Wij. stond zaterdag 9 juli met limonade in de Bogaard.  “Leuk om te

Lees Meer »

De kandidatenlijst

Wij. Rijswijk is een betrokken vereniging met veel Rijswijkse vrijwilligers en ondernemers. Leden zijn heel actief in de Rijswijkse samenleving. Ze zijn bijvoorbeeld actief bij

Lees Meer »

Koffiekar op Bogaardplein

Vandaag stond de Wij. koffiekar op het vernieuwde Bogaardplein in Bogaard Stadscentrum Danny van Dam: “inwoners zijn zeer positief over de hernieuwde groene inrichting van

Lees Meer »