fbpx

Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft Björn Lugthart voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Dat gebeurde in de raadsvergadering van 20 september. Momenteel is Lugthart wethouder en eerste locoburgemeester in Rijswijk en oprichter van de succesvolle politieke beweging Wij. Rijswijk. Uiteraard draagt de partij zorg voor goede opvolging in het Rijswijkse college.

In Pijnacker-Nootdorp is de toegankelijke en daadkrachtige houding van Lugthart opgevallen. In acht jaar wethouderschap heeft hij vele successen geboekt. De laatste jaren met zijn zelf opgerichte partij Wij. Rijswijk. Voorbeelden zijn de realisatie van het Huis van de Stad dat binnenkort zijn deuren opent. Het is een lang gekoesterde wens van vele Rijswijkse inwoners en een hoofdpijndossier dat na 20 jaar eindelijk is opgelost. Het wethouderschap van Lugthart was ook een opsteker voor de Rijswijkse sport, getuige de bouw van sportcomplex De Altis en de vernieuwing van Sportpark Elsenburg. Ook het Happy Fit programma, de IkPas-campagne en de investeringen in mobiliteit, zoals verbetering van de infrastructuur en verkeersveiligheid zijn hoogtepunten. Heel recentelijk heeft het gemeentebestuur besloten 30 miljoen euro te reserveren voor de ondertunneling van de Prinses Beatrixlaan, een van de majeure opgaven van Rijswijk met grote invloed op de mobiliteit en leefbaarheid in onze stad. 

Trots op samenwerking

Het meest trots is Lugthart op de samenwerking in Rijswijk. Met ondernemers, inwoners en verenigingen. Maar natuurlijk ook binnen zijn eigen partij Wij. Rijswijk, waar vele vrijwilligers zich op allerlei manieren voor Rijswijk inzetten. Acties voor winkeliers, tegen eenzaamheid en om inwoners meer dan ooit te betrekken. De toegankelijkheid en daadkracht van Lugthart zitten in het DNA van de partij. Zo zijn raadsleden en vrijwilligers ook buiten verkiezingstijd zichtbaar en worden inwoners meer dan ooit betrokken. Zo heeft Lugthart ook in Rijswijk een bijdrage geleverd aan laagdrempelige politiek en de participatie van Rijswijkers. 

Rijswijkse ambities

“Het burgemeesterschap is een welverdiende beloning en logische vervolgstap”, vindt ook fractievoorzitter Cheryl Mauer van Wij. Rijswijk. “We gaan onverminderd door met het realiseren van onze ambities voor de stad. Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur zullen wij, zoals Rijswijk dat van ons gewend is, een ambitieus verkiezingsprogramma presenteren. Bij de totstandkoming daarvan is Björn overigens actief betrokken. ”