fbpx

Bus terug in Muziekbuurt

Zondagochtend 3 januari om half negen was het dan eindelijk zover. Bus 51 vertrok vanaf station Rijswijk naar de Muziekbuurt. Met de ingang van de nieuwe dienstregeling heeft de wijk weer een bus. Een moment waar velen naar hebben uitgekeken. Bewoners van de Muziekbuurt drongen er op aan dat de gemeente Rijswijk zich hard zou maken voor de terugkeer van de bus. En dat is gelukt.

Onze wijkvertegenwoordiger Stefan Boom is blij voor inwoners in de Muziekbuurt. Zij hebben eindelijk hun  bus terug. Ook Wij. Rijswijk heeft zich er doorlopend voor ingezet. Wethouder Lugthart kreeg het voor elkaar in goede samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en nieuwe ov-aanbieder EBS.

“Het is mooi om te zien is dat inwoners zich niet hebben neergelegd bij het eerdere besluit om de bus niet meer in de Muziekbuurt te laten stoppen, maar dat zij alles in het werk hebben gesteld om hun stem te laten horen om aan te geven hoe belangrijk de bus voor hun buurt is”, vult Lugthart aan. “Het is fantastisch  om te zien hoe we samen- inwoners en gemeentebestuur – dit voor elkaar hebben gekregen. Daar kunnen we trots op zijn. Goed dat de bus weer terug is!”