fbpx

Cheryl Mauer van WIJ: “Leuk om nieuw avontuur aan te gaan”

Na 4 jaar hard werken als vrijwilliger in ons campagne-, communicatieteam én bestuur is Cheryl Mauer beëdigd als raadslid én fractievoorzitter. Aan ambitie heeft ze geen gebrek! “Inwoners meer inspraak geven in de besluitvorming, politiek laagdrempeliger maken en ervoor zorgen dat er geen grote kloof tussen de raad en de inwoners bestaat.” Dat is waar Cheryl zich bij Wij. voor inzet! Het Rijswijks Dagblad publiceerde het onderstaande interview.

Opeens stond ze daar, afgelopen 2 februari, beëdigd en geïnstalleerd als raadslid, met een bos bloemen in haar handen. Een beetje nerveus, maar vooral trots. Cheryl Mauer (31) mag voor de buitenwereld misschien nog een onbekende politica zijn, maar bij haar partij WIJ.Rijswijk is de nieuwe fractievoorzitter dat bepaald niet. De opvolgster van Marja Pelzer is sinds de oprichting in 2017 actief binnen de lokale politieke beweging en stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op nummer 7 van de kieslijst. Een kennismaking met een jonge, creatieve, ondernemende vrouw met passie voor entertainment. “Mijn focus ligt nu op de gemeenteraad en mijn bedrijf, maar in de toekomst een tv-programma presenteren zoals ‘RTL Boulevard’ zou ik ook wel leuk vinden” zegt Mauer lachend.

Cheryl Mauer: “Ik ben in Den Haag geboren, maar in Rijswijk opgegroeid, in Nieuw-Rijswijk, Steenvoorde-Zuid, bij de Petrusschool, dat is echt mijn wijkje. Ik heb in Rotterdam gestudeerd aan de HBO-opleiding ‘Media en Entertainment Management’ richting film, televisie en bladen maken. Deze studie is een mix tussen management, commerciële economie en communicatie. Na mijn studie heb ik veel redactie- en productiewerk gedaan en op een gegeven moment ben ik ook vóór de schermen beland. Ik had al de nodige ervaring opgebouwd dankzij mijn modellenwerk en toen er een presentatrice uitviel en ze bij RTL met hun handen in het haar zaten, werd ik gevraagd om in te vallen. Dat leek me hartstikke leuk! Vervolgens presenteerde ik veel voor dit dagprogramma. Na twaalf jaar freelance werk, zowel vóór als achter de schermen, ben ik mijn eigen videomarketing-bedrijf gestart ‘CFJ Productions’. Dat was twee weken voor de coronacrisis, dus het was wel wat je noemt uitdagend! Maar juist ook nu zijn er heel veel kansen, het vergt veel van je creativiteit. Met mijn bedrijf help ik organisaties hoe zij video in kunnen zetten in hun marketing- en communicatiestrategie, zo produceren we o.a. traditionele bedrijfsvideo’s maar ook social media campagnes als bedrijven wat meer online zichtbaar willen zijn, wat natuurlijk nu in deze coronatijd handig is. Ook presenteer ik nog steeds voor bedrijven, zij kunnen mij inhuren als dagvoorzitter en heb ik ook nog mijn modellenwerk. Mijn bedrijf is nog een eenmanszaak, ik werk met een vast team van freelancers, wie weet dat ik later mensen in loondienst neem, dat zou een volgende stap kunnen zijn”.

Model

“Ik ben dankzij mijn HBO-studie en modellenwerk in Hilversum terecht gekomen. Ik zat op de HAVO in Delft en fietste door Sion, nu Rijswijk Buiten, naar huis toen ik werd aangesproken door een fotograaf. Hij gaf mij zijn kaartje en vroeg mij of ik het misschien leuk zou vinden om een fotoshoot te doen. Dat vond ik in het begin als 17 jarige natuurlijk wel een beetje eng, een man die mij aanspreekt voor een fotoshoot. Tegelijkertijd vond ik het ook wel een compliment en leek een fotoshoot me hartstikke leuk. Samen met mijn moeder heb ik daar foto’s laten maken en die fotograaf heeft mij toen attent gemikt op missverkiezingen en modellenbureaus. Entertainment heeft altijd wel in mij gezeten, ik heb op Trias lessen gevolgd, ik heb gedrumd, piano gespeeld en musicalklas gedaan. Ik had altijd passie om naar de toneelschool te gaan, maar ik kon niet zo goed zingen. Toen koos ik toch voor de hbo-opleiding media- en entertainment management. Het is dezelfde branche, maar dan achter de schermen. Omdat ik tijdens mijn studie ook al modellenwerk deed, kon ik mijn netwerk in dit wereldje al vroeg opbouwen. Ik werk echt op mijn netwerk. Als het balletje eenmaal rolt, blijft die ook wel lekker rollen”.

Bron: RijswijksDagblad