fbpx

Danny van Dam verkozen als lijsttrekker Wij. Rijswijk

Cheryl Mauer(L), Danny van Dam (midden) en Björn Lugthart(R)  | Foto: Tino van Dam

Wij. Rijswijk gaat de verkiezingen in met Danny van Dam als lijsttrekker. Tijdens de algemene ledenvergadering is van Dam unaniem verkozen. Hij voert daarmee de kandidatenlijst aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Van Dam volgt Björn Lugthart op die burgemeester van Pijnacker-Nootdorp wordt.

Tijdens de ledenvergadering vrijdagavond, die vanwege de corona richtlijnen online plaatsvond, bleek groot enthousiasme voor- en vertrouwen in de nieuwe lijsttrekker. Van Dam: “Ik heb heel veel zin in het lijsttrekkerschap. Vol energie ga ik aan de slag, samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke initiatiefnemers. Er is nog genoeg te doen.’’ 

“Met Danny hebben we iemand met dossierkennis én iemand die midden in de Rijswijkse samenleving staat” zegt Pascal Calabro, voorzitter Wij. Rijswijk. Van Dam: “Met een frisse blik ga ik aan de slag. Niet vastgeroest in het haantjesgedrag van de politiek maar samen, vanuit positiviteit op zoek naar oplossingen voor Rijswijk. Ik geloof erin dat het niet draait om gelijk hebben of de meeste politieke overwinningen boeken, maar om met elkaar Rijswijk te besturen. Dat betekent het respecteren van elkaars mening en het maken van rationele keuzes.”  

Danny van Dam
Al vanaf de start is Van Dam betrokken bij Wij. Rijswijk. Tijdens zijn studie bestuurskunde was hij campagnecoördinator en daarna een betrokken en een bevlogen fractieadviseur in de gemeenteraad.  

Wij. Rijswijk staat als een huis
Van Dam gaat samen met een mooie club van betrokken Rijswijkers de verkiezingen in. “Opvallend is de brede vertegenwoordiging van mensen uit alle wijken, van verschillende achtergronden en diverse leeftijden. Het is een unieke mix van ervaren politici en de nodige verjonging, maar vooral allemaal trotse Rijswijkers die zich keihard voor de inwoners willen inzetten”, zegt van Dam.

Wij. Rijswijk
Samen met inwoners van Rijswijk staat Wij. Rijswijk voor een gemeente waarin positief denken, kansen pakken, verbinden, meedenken en meepraten centraal staan! Wij. Rijswijk is overtuigd van het feit dat de inwoners van Rijswijk genoeg kracht, kennis en kunde hebben om in samenwerking de prachtige stad Rijswijk in gezonde balans te brengen.

Kies voor meer wij #samenmakenwijRijswijk