fbpx

Droom Aandachtslab komt uit

Exact twee jaar geleden , op zaterdag 28 september 2019 deden een groot aantal leden van Wij. Rijswijk mee aan een sportief fundraising evenement. Samen fietsten de leden van Wij. Rijswijk, inclusief Wethouder Lugthart, maar liefst €4400,- bij elkaar. De totale opbrengst was € 33.218

Donderdag 28 oktober is het therapeutisch zwembad voor de kinderen van KDC AandachtsLab in de Gemeente Rijswijk officieel geopend!

De kinderen van Aandachtslab zijn kinderen die meervoudig beperkt zijn, allemaal rolstoelgebonden. Daardoor bewegen zij veel minder dan kinderen die dagelijks naar school wandelen. Bij de opening drie jaar geleden werd de droom om hier ooit een zwembad te bouwen besproken. Dankzij fondsen en heel hard werk van veel mensen is het Aandachtslab gelukt!  In dit zwembad kan het voor de kinderen makkelijk geregeld worden om te gaan zwemmen, dat doen ze dan ook minimaal twee keer per week!

Zwemmen zorgt ervoor dat de kinderen veel meer bewegingsmogelijkheden krijgen en optimaal kunnen ontspannen waardoor ze gelukkiger worden! Zwemmen heeft ook een positieve uitwerking op hun communicatie, motorische vaardigheden en gezondheid.
​​Vandaag alleen maar blije gezichten in het zwembad!
​​
Stichting KDC AandachtsLab is een gespecialiseerd en bijzonder kinderdagcentrum (KDC) in Rijswijk waar kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door elke mogelijkheid te Benutten.