fbpx

Eerst was er niks, nu is er groene oase!

De grote klusdag in de buurtmoestuin “de Minister’’ aan de Prinses Irenelaan leverde veel bekijks en goede gesprekken op afgelopen zaterdag.

De moestuin trekt de aandacht van kinderen die geïnteresseerd door de perkjes lopen. Rennings: “ik vind het ontzettend waardevol om mensen te betrekken bij de eigen buurt. Het zorgt voor leuke contacten, minder eenzaamheid en natuurlijk dat je de buurt waar je woont goed kent.”

De buurtmoestuin aan de Prinses Irenelaan is een buurtinitiatief dat een jaar geleden is gestart door buurtbewoner Miranda Rennings en Chiron Zorg in samenwerking met IVN Natuureducatie en Rijswijk Wonen.

Gemeenschapstuinen hebben een heel scala aan voordelen. Het verbetert de volksgezondheid door bewegen, het bespaart de gemeente geld en het zorgt voor meer sociale contacten en activiteiten in de buurt.

Inmiddels zijn er fanatieke moestuiniers en vrijwilligers uit de Ministerbuurt aangehaakt. Afgelopen zaterdag is er hard gewerkt aan het onkruidvrij maken, het planten van moestuin groenten, kruiden en theesoorten en het plaatsten van een klimrek voor frambozenstruiken. Dankzij de inspanning van velen ziet de moestuin er weer fantastisch uit. En door de ‘ ideeën-voucher’ van de gemeente Rijswijk is de tuin ook nog een picknicktafel met parasol rijker.

“Door samen met de buurt een plan te maken en uit te voeren maken we Rijswijk en de buurt stukje bij beetje steeds een beetje mooier”, stelt Rennings.