fbpx

Op bezoek bij nieuwe woningbouwprojecten

Na het zomerreces heeft de gemeenteraad op vrijdag 27 augustus een werkbezoek gebracht aan verschillende nieuwe woningbouwprojecten in Rijswijk. 

“Het was een informatieve en gezellige dag” zegt Anthony Zoghbi, raadslid van Wij. Rijswijk. “We hebben veel geleerd en daarnaast goede gesprekken gehad met organisaties die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, onderhouden en verduurzamen van de Rijswijkse woningvoorraad.” 

De raadsleden bezochten samen met woningcorporaties Rijswijk wonen en Vidomes en een aantal leden van de bewonersvereniging Rijswijk verschillende locaties waaronder het AZC terrein in de Plaspoelpolder waar een plan voor Flexwoningen ligt, ’de Koploper’ en ‘Entree’ in Parkrijk in Rijswijkbuiten waar nieuwbouw appartementen gericht op 55+ worden gebouwd, de Jolanda Flat, waar onderhoud en verduurzaming hebben plaatsgevonden en Te Werve, waar de renovatie van de wijk bijna is afgerond.

Meer mensen, hoe houden we Rijswijk leefbaar?
“De centrale vraag is hoe we Rijswijk leefbaar houden met zoveel nieuwe inwoners? Er wordt enorm veel gebouwd. Nieuwbouwprojecten schieten als kool uit de grond maar er wordt vrijwel niets gedaan aan de verkeersdoorstroming en leefbaarheid van de wijken”, aldus Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. Rijswijk. “We moeten niet alleen bezig zijn met zoveel mogelijk woningen bouwen maar vooral met het behouden van ons ‘Rijswijkse’ karakter. 

Ook was er een rondleiding door het Havengebied waar op de ‘Sijthof locatie’ en in bij de ‘Indolafabriek’ nieuwe projecten ontwikkeld worden. “Een leuke en inspirerende dag in de mooiste gemeente van Nederland” concludeert Anthony Zoghbi. “Laten we er voor zorgen dat we dat ook in de toekomst zo houden.”