fbpx

Wij. Rijswijk viert eerste lustrum

Het is al weer 5 jaar geleden dat Wij. Rijswijk werd opgericht. 5 jaar van de burger naar het stadhuis, gesprekken bij de koffiekar en de wijkvertegenwoordiger en aanroeren van belangrijke thema’s uit de wijken. “Dat moet gevierd worden” aldus Danny van Dam van Wij. Rijswijk die afgelopen verkiezingen 4 zetels haalde. De partij organiseerde met de leden van haar vereniging een bbq in het zonnige Wilhelminapark in Rijswijk en trapte tegelijkertijd het politieke seizoen af.

Besturen van de stad kan anders. Dat vonden in 2017 een aantal enthousiaste Rijswijkers. Zij besloten de partij vanuit participatie van de Rijswijkers te besturen. Niet meer het clubje “wijze mannen” dat bepaalt wat in Rijswijk moet veranderen. Van Dam: “Bij Wij. Rijswijk geloven we in de kracht van inwoners, ondernemers en verenigingen. Dat leverde de afgelopen jaren veel initiatieven op waarbij Wij. Rijswijk kon helpen.

 Aandacht met acties en voor thema’s
Opruimacties, vertegenwoordigingen vanuit de wijk door wijkvertegenwoordigers, aandacht voor veiligheid, verkeer, milieu en Oud is Goud. Het zijn enkele voorbeelden van de afgelopen jaren die laat zien dat burgers betrokken zijn. De Rijswijkse beweging laat zien dat je meer bereikt als je het samen doet. Ook de afgelopen maanden kaartte Wij. Rijswijk al verschillende onderwerpen aan namens de inwoners.”

Start politiek seizoen
Hoewel de politieke evenementen vanaf eind juni stopten is Wij. Rijswijk met de Zomerkar de stad ingegaan om in gesprek te blijven met de Rijswijkers. De bbq stond dan ook niet alleen in het teken van het jubileum maar ook in het teken van de start van het politieke seizoen.

Wij. is voorlopig nog niet klaar
“We werken elke dag samen met leden, bewoners en ondernemers aan een mooier Rijswijk” aldus Van Dam. “We willen samen met de stad Rijswijk verder ontwikkelen binnen en buiten het politieke speelveld. Als ik leden mag geloven heeft iedereen daar heel veel zin in. Op naar de volgende vijf jaar!”