fbpx

Succesvolle Wij. Ledenavond

Een enthousiaste groep leden kwam op 14 september naar de ledenavond bij Paviljoen te Werve. Het thema duurzaamheid stond centraal daarnaast werd er stilgestaan bij de discussie rondom het flex-woonconcept op het AZC terrein. 

Onder de leden was weinig bekend over de huidige plannen van het AZC terrein wat leidde tot veel vragen. Hoe vaak is het contract van het COA verlengd? Wat gaat de gemeente na december met het terrein doen? Wat is een ‘flex-woon’ concept? De fractie kon alle vragen beantwoorden. “Samen met de leden hebben we alle voor en tegens afgewogen” geeft Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. Rijswijk aan. “Altijd fijn om een bevestiging te krijgen dat de standpunten in lijn zijn met de wensen van de leden!”

Duurzaamheid is een onderwerp dat speelt onder de Rijswijkers. De hoge gasprijzen die drukken op de maandelijkse lasten van de Rijswijkers is één van de voornaamste voorbeelden en redenen om duurzamer om te gaan met energie. Leden van Wij gingen in gesprek over mogelijkheden om je huis te verduurzamen en kwamen met duurzame oplossingen die konden helpen om de kosten van gas te drukken.  

“Leden waren zo enthousiast dat ze er binnenkort een bijeenkomst voor organiseren om elkaar te adviseren, informeren, assisteren om de weg naar duurzaam wonen in Rijswijk makkelijker en overzichtelijker te maken voor inwoners” geeft Tinus Kaffa, raadslid van Wij. Rijswijk aan. “Er zijn al onwijs mooie ideeën geopperd waardoor we samen met, naast en voor elkaar Rijswijk een stukje duurzamer kunnen maken”

Wil jij ook aansluiten bij onze ledenavonden? Op maandag 21 november is de eerstvolgende ledenavond. Via onze update ben je altijd op de hoogte!