fbpx

Afval Prikken in de Ministerbuurt in Steenvoorde Noord

Tien volle afvalzakken met energieblikken, wijnflessen, MacDonaldstassen, sigarettenpakjes is het resultaat van de ‘Wandel en Opruimen in de Wijk’ actie op zaterdag 22 november (WOW). Bewoners van de wijk hebben samen met Wij. leden de wijk een stuk schoner gemaakt door afval te ruimen. 

“We hebben Steenvoorde Noord een stuk schoner gemaakt” zegt Miranda Rennings, wijkvertegenwoordiger van Steenvoorde Noord. “Afval op straat is een grote ergernis bij mensen, met de WOW actie hopen we het goede voorbeeld te geven! Alle kleine beetjes helpen.” De gemeente Rijswijk zorgde voor de benodigde materialen zoals prikstokken, vuilniszakken en handschoenen. Hiermee kan elke bewoner in Rijswijk zijn of haar wijk schoon houden. 

“Bewoners van de wijk waren op zoek naar een zinvolle actie die ze met z’n allen konden doen” geeft Miranda aan. “De WOW actie is hiervoor een mooie activiteit waarmee je naast de wijk schoner maken ook weer eens praat met je buren. Het contact in de wijk is ontzettend belangrijk voor de verbinding in de wijk!”

Kom jij ook in actie? De wijkvertegenwoordigers van Wij. melden locaties waar veel zwerfvuil ligt bij de gemeente. Ook zullen ze zelf meerdere opruimacties organiseren. Wil je een keer meehelpen? Meld je dan aan via wijkvertegenwoordiger@wijrijswijk.nl voor hulp bij een volgende WOW. Als je zelf een actie wilt houden, dan helpen we je ook graag bij de organisatie.