fbpx

Rijswijkse evenementen op de agenda

Rijswijk kent vele verschillende soorten evenementen. Door het vele aanbod is het makkelijk om het overzicht te verliezen. “Als het aan het CDA en Wij. Rijswijk ligt kan je in de nabije toekomst op de ‘uitagenda’ zien wat er gebeurt in Rijswijk” Geeft Simon Geleijnse aan, raadslid van het CDA. “De uitagenda is één pagina waarop alle aankondigingen voor Rijswijkse evenementen samenkomen.”

 

“Er wordt in Rijswijk veel georganiseerd” geeft fractievoorzitter van Wij. Rijswijk Danny van Dam aan. “Zo kun je als sportliefhebber naar verschillende hockey, voetbal of volleybal wedstrijden op hoog niveau en als kunstliefhebber naar een inspirerende tentoonstelling bij galerie Arti-Shock of het Rijswijks museum. Echter staan veel aankondigingen voor evenementen op verschillende websites, facebookpagina’s en nieuwsbrieven. Het zou makkelijk zijn om dit te bundelen zodat meer Rijswijkers plezier kunnen hebben van de al bestaande evenementen in onze stad.”

 

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en Den Haag hebben elk al een ‘uitagenda’ waar elke week evenementen op worden aangekondigd. “Behalve het aankondigen van evenementen moet het ook mogelijk zijn om je eigen evenement aan te melden op de uitagenda” geeft Geleijnse aan. “Zo kun je makkelijk aandacht vragen voor je buurtfeest, actie of een ander evenement dat je organiseert.”

 

Geleijnse en van Dam hebben het voorstel ingediend bij de gemeente en bespreken het voorstel in de raadsvergadering van maart tijdens de bespreking van het evenementenbeleid.