fbpx

Koffie, de Paashaas en de Koffiekar

De koffiekar van Wij.Rijswijk was vandaag te vinden op het bomenplein in stadscentrum de Bogaard. Meerdere onderwerpen kwamen ter spraken zoals het onderhoud van bruggen en wegen, veiligheid in de wijken en zorgen over de bereikbaarheid van de Bogaard. 

 

Wilhelminapark 

Vrijwilligers en raadsleden van Wij. Rijswijk gingen met een kop koffie of thee het gesprek aan met inwoners van jong tot oud. Zelfs de Paashaas kwam koffiedrinken. Inwoners maken zich zorgen over het Wilhelminapark. “We merken dat het onderhoud van bruggen niet goed opgepakt wordt en dat ze zelfs worden afgesloten na meerdere meldingen”, aldus een inwoner, “Dit is natuurlijk vreemd en maakt het voor ons minder aantrekkelijk om te wandelen in het park.” De fractie van Wij. Rijswijk gaat na bij de gemeente hoe het onderhoud georganiseerd wordt. 

 

Veiligheid

Veiligheid is ook een punt van aandacht. Naast overlast bij bijvoorbeeld bouwlocaties, is er door meerdere inwoners aangegeven dat de wijkagenten vaak onbekend of te weinig zichtbaar zijn in de wijken. Ook geeft spookbewoning en zwerfafval een groter gevoel van onveiligheid. Wel zijn er ook inwoners die zelf het initiatief nemen deze problematiek bespreekbaar te maken door bij de gemeente en andere instanties aandacht te vragen voor deze onderwerpen. 

 

Bereikbaarheid van Winkelcentrum in de Bogaard

Ondernemers in de Bogaard ontvangen naast de Rijswijkse inwoners ook van buitenaf nog veel bezoekers, maar merken wel dat met alle bouwplannen hun onderneming veel onder druk komt te staan. Helaas kiezen veel lokale ondernemers ervoor om hun onderneming niet meer voort te zetten in de Bogaard. 

 

Meedoen met Wij. 

Enkele winkeliers waren geïntresseerd in de Wij. ondernemers. Ook verschillende jongeren vroegen naar de Wij. jongeren. Wil jij ook een keer het gesprek aangaan met onze vrijwilligers en raadsleden bij de koffiekar? Houd onze socials in de gaten waar we volgende maand staan of nodig ons uit in je wijk!