fbpx

Zo wordt het het Huis van de Stad écht van de Rijswijker

Wij. Rijswijk pakt graag door op de initiatieven van de Rijswijkse inwoners. In de raadsvergadering van 24 april is het voorstel van Wij. Rijswijk en D66 om het makkelijker te maken om initiatieven vanuit de stad voor het nieuwe stadhuis te laten slagen goedgekeurd.

Een half jaar geleden (15 november) namen de gemeente, de bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk haar intrek in het prachtige stadhuis. Wij. Rijswijk kreeg veel vragen van Rijswijkers en organisaties die hier gebruik van maken. Zo vroegen schilder- en fotografieclubs in november of ze konden exposeren in de centrale hal of de gangen van het Huis van de Stad. Bewonersorganisaties vroegen of zij gebruik mochten maken van vergaderzalen en maatschappelijke organisaties wilden de faciliteiten van het Huis van de Stad graag gebruiken voor de start van hun initiatieven.

Wij. Rijswijk is enthousiast over de grote betrokkenheid

Danny van Dam: “Geweldig dat inwoners een half jaar na de opening al zo veel mooie initiatieven willen realiseren rondom dit gebouw. Het past bij het oorspronkelijke idee van het Huis van de Stad om een bruisend middelpunt van de stad te zijn”.

Een voorstel om dit goed te organiseren

Minder in lijn met deze visie was het antwoord dat deze partijen ontvingen. De vier ‘bewoners’ van het Huis van de Stad’ moesten bij elke aanvraag vergaderen over de mogelijkheden wat leidt tot een lang proces. Wij. Rijswijk diende samen met D66 een praktisch voorstel in waarmee zij deze onduidelijkheid wegneemt. Eén aanspreekpunt voor het Huis van de Stad en een beheersplan met daarin duidelijke afspraken over mogelijkheden voor onder andere zaalhuur, expositiemogelijkheden en andere mogelijkheden voor het gebruik van het Huis van de Stad. Zo kunnen we dit gebouw ook écht van de stad maken!