fbpx

Feestelijke start politiek seizoen 2021-2022

Met de feestelijke barbecue in het Wilhelminapark heeft Wij. Rijswijk zaterdag traditioneel het nieuwe politieke seizoen ingeluid.

“We proberen met dit soort bijeenkomsten mensen dichter bij elkaar en de politiek te brengen. Iets waar veel mensen in deze tijd juist behoefte aan hebben”, zegt fractievoorzitter Cheryl Mauer.

“Onder het genot van een hapje en een drankje komen altijd de leukste gesprekken op gang. Juist met die gesprekken hoor je veel over wat de Rijswijkse bewoners bezighoudt”, vult Irene Jansen aan.

“En dat is precies wat we in Rijswijk willen”, zegt Jeffrey Karremans. “Mensen verbinden en samen bouwen aan een Rijswijk waar iedereen zich thuis voelt”.

Aankomend politiek jaar zal een opmaat zijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Tijdens de barbecue werden daarom een aantal formele besluiten genomen:

  • Het instellen van de verkiezingscommissie bestaande uit: Linda de Reede (voorzitter), Pascal Calabro en Raymond van den Assem
  • Het instellen van de kandidaatstellingscommissie bestaande uit: Jaap Finke (voorzitter), Tim Konings en Linda de Reede
  • Het vaststellen van het profiel van de raadsleden en de aanvulling voor de lijsttrekker;
  • Het mandaat voor het bestuur voor het toevoegen van lijstduwers aan de kieslijst;
  • De invulling van de vacature secretaris door Marinka Koornneef.

Met de bovenstaande punten werd unaniem ingestemd.

Danny van Dam: “Volgend jaar zijn alweer de gemeenteraadsverkiezingen. Leuk om dan zoveel actieve en betrokken mensen te mogen ontvangen. Veel van hen willen een bijdrage leveren aan de verkiezingscampagne, dat vind ik fantastisch.”

Hageman Catering verzorgde de heerlijke barbecue, compleet met echte borden, glazen en bestek.

Uiteraard werd het veld in het Wilhelminapark ook weer netjes achtergelaten.

#politiek #samen #rijswijk #GRV2022 #Wij