fbpx

Hulp voor Rijswijkse ondernemers

De corona crisis maakt dat Rijswijkse ondernemers noodgedwongen stoppen met hun onderneming. Met als gevolg dat deze ondernemers hulp nodig hebben. De vangnetregelingen zijn er, maar informatie is moeilijk te vinden op de website. Dat kan en moet beter stelt raadslid Karremans van Wij. Rijswijk. Vooral als  je al veel aan je hoofd hebt is het fijn dat informatie eenvoudig  te vinden is. 

Dat er de komende tijd ook in Rijswijk ondernemers zullen moeten stoppen met hun bedrijf vanwege corona lijkt onvermijdelijk.  Ondernemers zijn gedreven mensen. Als de gemeente zorgt dat informatie beschikbaar is, kunnen procedures vlot worden doorlopen en voorkomen we erger.

Uit onderzoek van Pointer (KRO-NCRV) blijkt dat in tweederde van de Nederlandse gemeenten de schulphulpverlening niet goed geregeld is. ‘’Als je als ondernemer stopt met ondernemer komt er veel op je af ’’ zegt Ronald Leenheer van de voormalige onderneming Herberg Vlietzicht. Jeffrey Karremans vult aan: “Met een paar simpele aanpassingen kan veel frustratie voorkomen worden‘’.

Leenheer bevestigt dat: “Als jeals  ondernemer eenvoudig informatie kunt vinden over schuldhulpverlening geeft dat rust om andere zaken af te ronden.” Karremans heeft het college gevraagd de informatie zo snel mogelijk aan te passen.