fbpx

In gesprek in de Strijp

Zaterdag 7 augustus trakteerde Wij. Rijswijk inwoners uit de Strijp op verse koffie of thee met heerlijke versnapering. Vrijwilligers en raadsleden gaan met hun antieke koffiekar heel de Gemeente Rijswijk door met de vraag: wat speelt er in uw wijk?

‘De Strijp is prettige buurt’, vinden de inwoners. ‘Een mooie omgeving waar het fijn wonen is.’ De meeste bewoners wonen er al lang, hebben het erg naar hun zin en hebben zeker geen verhuisplannen.

Uiteraard zijn er ook verbeterpunten te noemen. ‘De hoge snelheid in de straten, het onkruid en het matige openbaar vervoer’, werden onder andere genoemd als aandachtspunten.

Bas Hageman, wijkvertegenwoordiger (Wij.): “De Strijp is een fantastische wijk om te wonen. Veel mensen kennen elkaar. Dat komt bijvoorbeeld door de actieve bewonersorganisatie. Bewoners zijn echt betrokken bij hun wijk. Sinds begin dit jaar heeft de Strijp ook een werkgroep ‘zwerfafvalbrigade’. Deze gaat de laatste zaterdag van de maand de wijk in om het zwerfafval op te ruimen.
En met Koningsdag wordt er ieder jaar een knalfeest georganiseerd.”

RijswijkBuiten
Zaterdag 11 september bezoekt de koffiekar RijswijkBuiten. Vanaf 14:30 uur – zijn bewoners van harte welkom voor een kop koffie en of thee en een goed gesprek. De koffiekar staat op de Laan van Sion op de brug