fbpx

In gesprek in te Werve

Zaterdag 24 juli bezocht de Wij. Rijswijk koffiekar de wijk Te Werve in park de Driesprong. Onder het genot van een kop koffie en een versnapering ontstonden er leuke gesprekken. En de centrale vraag: Wat speelt er bij jou in de wijk?

Inwoners in te Werve zijn over het algemeen erg tevreden over hun buurt. Het park, het groen, de nieuwbouw en voorzieningen worden positief beoordeeld. Bewoners geven aan niet te kunnen wachten totdat het Huis van de Stad zijn deuren opent. Het iconische pand wordt opgeknapt en dat is voor de wijk een hele verbetering.

Naast het pand is ook de toren gerenoveerd en het carillon en de klok werken weer als vanouds wat veel gezelligheid brengt. Veel inwoners hebben ideeën wat er nog extra mogelijk kan zijn met een echt huis van de stad. Een heel concreet idee dat werd geopperd zijn tentoonstellingen voor Rijswijkers.

Verbeteringen zijn er ook. Zo zien bewoners graag de verkeersstromen anders in de wijk. De gemeentelijke communicatie is een aandachtspunt. De boodschap is in veel gevallen onduidelijk.

Marja Mudde, wijkvertegenwoordiger Wij. Rijswijk: “ik vind het positief dat inwoners overwegend tevreden zijn over de wijk. Ik heb veelvuldig gehoord dat de afwisseling van groen, faciliteiten en de nieuwbouw de wijk echt verbeterd hebben. Een ontmoetingsruimte in de wijk zou nog wel meer dan wenselijk zijn. Ook is er behoefte aan duidelijkheid over de ‘oude CJG’ locatie aan de Karel Doormanlaan. De verbondenheid wordt toegejuigd!”

Zaterdag 7 augustus bezoekt de koffiekar de Strijp. Vanaf 14:30 uur – zijn alle bewoners van harte welkom voor een kop koffie en of thee en een goed gesprek. De koffiekar staat bij het basketbalveldje aan de Sir WInston Churchilllaan.