fbpx

Irene Jansen volgt Tom Hoek op bij Wij. Rijswijk

Voor Tom Hoek was de gemeenteraadsvergadering van 11 mei jl. zijn laatste. Tom verhuist samen met zijn vriendin naar Deventer waar hun beider roots liggen. Hoek wordt opgevolgd door Irene Jansen.

Hoek is sinds 2018 politiek actief in Rijswijk. “Toen ik in Rijswijk kwam wonen, wilde ik mensen leren kennen en me voor de stad inzetten. De politiek leek me daarvoor een leuke en leerzame plek. Ik oriënteerde me op de partijen en de ‘Plannen van de Stad’ van Wij. Rijswijk spraken me het meest aan.”

“Ik vind het prachtig dat we een gekozen gemeenteraad hebben in Nederland. Samen met elkaar, bepalen we lokaal zoveel zaken. Van de kleinste details tot dingen die verstrekkende gevolgen hebben, dat is een hele verantwoordelijkheid. De kiezer moet erop kunnen vertrouwen dat een gemeente goed wordt bestuurd.”

Wij. Rijswijk bedankt Tom Hoek voor zijn tomeloze inzet in de vergaderingen die in Rijswijk nog wel eens tot in de kleine uurtjes doorgingen. Als Hoek in de buurt is is hij van harte welkom bij onze ledenactiviteiten.

Irene Jansen volgt Hoek op. Haar focus in de politiek ligt bij jongeren. “Zij zijn de toekomst van Rijswijk. Ik vind het belangrijk dat iedereen in Rijswijk mogelijkheden heeft om op te groeien tot de persoon die ze willen zijn. Om dat te bereiken moet je vooral met de jongeren in gesprek om te horen wat zij belangrijk vinden, Wij. Rijswijk heeft diezelfde visie.”

Inwoner Betrokkenheid is de reden dat Jansen zich bij Wij. Rijswijk heeft aangesloten. “Wij. Rijswijk is voor mij een dynamische partij die midden in de Rijswijkse samenleving staat. Ze hebben een grote groep bewoners uit alle lagen van de samenleving aan zich weten te verbinden waardoor ze veel input krijgen uit alle buurten en wijken om te bouwen aan stad waar iedereen trots op is. Daar ben ik graag een onderdeel van.”