fbpx

Koffiekar aanwezig bij (open) Huis van de Stad

Zaterdag 11 juni organiseerde Trias een opendag in het nieuwe onderkomen, het Huis van de stad Rijswijk, aan de Generaal Spoorlaan 2. Voor Wij. Rijswijk de ideale plek om in gesprek te gaan met Rijswijkers.

Stefan Boom, coördinator wijkvertegenwoordigers Wij. Rijswijk: “er was enorm veel interesse in het Huis van de Stad. Meer dan 1000 Rijswijkers hebben de opendag van Trias bezocht. Dit iconische gebouw was al een begrip in Rijswijk. Veel Rijswijkers hebben er dierbare herinneringen aan en zijn er getrouwd.”

“Bij onze traditionele Wij. Rijswijk koffiekar hebben we onder het genot van een kop koffie veel mensen gesproken over hun wijk, het Huis van de Stad en wat hen zoals bezighoudt in de buurten, wijken en straten van Rijswijk.

Velen vonden het Huis van de stad een aanwinst voor Rijswijk. De combinatie met Trias, de bibliotheek, een horecagelegenheid en de ambtelijke organisatie wordt als zeer positief ervaren.

Zorgen zijn er ook. Zo geven buurtbewoners aan dat zij zich zorgen maken over beschikbare parkeerplaatsen als straks de Rijswijkse schouwburg vol zit en er bezoekers bij Trias, de bibliotheek en de gemeente zijn. Deze punten zal de gemeenteraadsfractie van Wij. Rijswijk meenemen naar de gemeenteraad.

Open Huis Trias Na ruim 35 jaar heeft Trias het gebouw aan de Cor Ruysstraat 2 verruild voor het nieuwe onderkomen in het Huis van de stad Rijswijk. Bezoekers van jong en oud waren uitgenodigd om gratis proeflessen te volgen, instrumenten uit te proberen en de docenten te ontmoeten. Ook waren er exclusieve rondleidingen door het gebouw en kon iedereen genieten van de verschillende live performances van Trias Talent Agency talenten,

Huis van de Stad Het voormalig stadhuis aan de Generaal Spoorlaan heeft na 15 jaar leegstand een nieuwe functie, waar verschillende organisaties in Rijswijk samenkomen. Het wordt het vaste onderkomen van de gemeente Rijswijk, Trias, Centrum voor de Kunsten, de dagbesteding (’t Trefpunt) en het vrijwilligerscentrum (Rijswijk Doet) van Welzijn Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet.