fbpx

Koffiekar Geestbrugweg

De Geestbrug afsluiten voor auto’s? Een tram over de Geestbrugweg? Een veilige weginrichting of dan toch meer parkeerplekken? De herinrichting van de Geestbrugweg zorgt voor redelijk wat discussie. Daarom ging Wij. Rijswijk op 13 mei met de koffiekar in gesprek met bewoners van Cromvliet en Leeuwendaal ter hoogte van de Da Costalaan.
 
“Het is mij een raadsel waarom de tram nu perse over de Geestbrugweg moet rijden”, zegt een inwoner van Cromvliet. “Mijn kinderen kunnen nu al niet slapen van de trillingen die de bussen veroorzaken, laat staan als er straks met enige regelmaat een tram gaat rijden.” Veel inwoners begrijpen niet waarom de tram noodzakelijk is. “We hebben meerdere malen gevraagd waarom de tram niet vervangen kan worden door een buslijn door de Rotterdamsebaan”, zegt Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. “We krijgen hier geen antwoord op omdat dit onderdeel zou zijn van een onderzoek dat nog uitgevoerd wordt. Dit terwijl de gemeenteraad wel al staat voor belangrijke keuzes waarin de tram een belangrijke rol speelt.”
 
De herinrichting kent ook het voorstel om de Geestbrug af te sluiten voor het verkeer dat vanuit Voorburg komt. De inwoners van Leeuwendaal en Cromvliet zijn hierover verdeeld. “Door de afsluiting wordt de weg veiliger en durf ik mijn kinderen weer over de Geestbrugweg te sturen”, geeft een inwoner van de Penninglaan aan. Andere inwoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van de wijk. “We sluiten met de knip Leeuwendaal en Cromvliet af”, zegt een inwoner van Leeuwendaal. “We kunnen straks enkel nog de wijk uit door naar de Haagweg te rijden die muurvast staat.”
 
Op 16 mei bespreekt de gemeenteraad de herinrichting van de Geestbrugweg. Wil jij laten weten hoe je erin staat? Neem dan contact met ons op via info@wijrijswijk.nl