fbpx

Maaibeleid Rijswijk verbeterd, is het voldoende?

De kwaliteit van het groen in Rijswijk was jaren bedroevend slecht. Veel onkruid en achterstallig onderhoud aan bomen en planten. De reden: een groot tekort aan geld en goed groenbeheer. Dit jaar is het beter. De vraag is: vinden Rijswijkers het voldoende?

Danny van Dam van Wij. Rijswijk:  “Vorig jaar is een onderhoudsplan opgesteld en is het budget voor groenonderhoud fors verhoogd om de de kwaliteit van het Rijswijkse groen te verbeteren. Met het toekennen van het benodigde budget wordt het groen onderhouden op een basis kwaliteitsniveau. Dat is ook goed te zien in Rijswijk. 

Geef je mening

De vraag is: Is het huidige kwaliteitsniveau voor Rijswijkers voldoende? Wij. Rijswijk hoort het graag. Stuur een foto met een locatie waar het groenonderhoud goed of slecht is. Wij. Rijswijk verzamelt alle meningen en maakt een overzicht hoe het er in Rijswijk naar de mening van de inwoners voor staat. E-mail: groen@wijrijswijk.nl

Groenonderhoud-karIn verschillende wijken hebben buurtbewoners zelf de handen uit de mouwen gestoken of aangegeven een bijdrage te willen leveren aan de eigen straat. Marinka Koornneef, wijkvertegenwoordiger roept stadgenoten op dat ook te doen. “Samen een stukje van de woonomgeving zelf onderhouden zodat die nog mooier en prettiger is, in onze straat werkt het perfect. Ik zou het mooi vinden dat de gemeente naast de ‘schoonmaak-kar’ ook een ‘groenonderhoud-kar’ beschikbaar stelt. Wij. Rijswijk zal dit aankaarten bij de wethouder.