fbpx

‘Meer woningen voor vitaliteit’

Om Rijswijk vitaal te houden moeten er snel woningen voor starters worden gebouwd. Dat stelt Danny van Dam, met 24 jaar de jongste lijsttrekker namens de partij WIJ.

De voormalig student Bestuurskunde weet als geen ander hoe moeilijk het is om als jongere aan woonruimte te komen: „Toen ik na vijf jaar inschrijving eindelijk iets in de particuliere sector vond, moest ik een huisgenoot zoeken om de huur te kunnen betalen.”

Van Dam ziet steeds vaker dat starters meer dan de helft van hun salaris kwijt zijn aan wonen en dat vrienden om die reden wegtrekken naar omliggende gemeenten als Rotterdam en Den Haag.

„Dit moet anders kunnen en het is ook nodig. Ik geloof er namelijk in dat het realiseren van woningen voor jonge mensen je stad vitaal houdt. Daarom zal de gemeente, anders dan nu, het woningaanbod moeten laten aansluiten bij de vraag: kleiner, goedkoper en voor de juiste doelgroepen.”

Volgens de WIJ-lijsttrekker is er ruimte voor starters in de gebieden rond winkelcentrum De Bogaard en de buitenranden van de Plaspoelpolder in Rijswijk.

„Hier staat veel leeg wat kan worden getransformeerd tot woningen. Om te zorgen dat mensen ook blijven, moet het leefbaar zijn. Dus met voldoende ontmoetingsplaatsen, recreatiemogelijkheden, groen en een supermarkt bij de hand”, geeft de 24-jarige Danny van Dam aan.

Van Dam is na het vertrek van Björn Lugthart – de partijoprichter is sinds januari burgemeester van Pijnacker-Nootdorp – het nieuwe gezicht van WIJ.

Cynisch genoeg kan de kersverse burgemeester Lugthart ook geen woning vinden in zijn nieuwe werkgemeente.

Bron: Telegraaf

Lijsttrekker Danny van Dam op zijn balkon