fbpx

Rijswijkse gemeenteraad de stad in

De verhuizing naar het Huis van de Stad loopt vertraging op. De renovatie van de nieuwe raadszaal duurt tot december terwijl het contract met Hoogvoorde in september afloopt. De tijdelijke vergaderlocatie is het wijkcentrum Stervoorde in Steenvoorde Zuid. De eerste vergadering zal op donderdag 7 september plaatsvinden. 

 

Vergaderen in de stad

“Toen bekend werd dat we het tijdelijk zonder vergaderzaal moeten doen, hebben we samen met het CDA voorgesteld om in de wijken te gaan vergaderen,” zegt Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. Rijswijk. “We willen namelijk dat de politiek zo dicht mogelijk bij de inwoners staat. Daarom hebben we als gemeenteraad besloten om voorlopig in Stervoorde te vergaderen in plaats van online. Zo blijven we ook zonder raadszaal goed bereikbaar en kunnen inwoners die dat willen ook live komen kijken bij de raadsvergadering.”

 

Wanneer kun je de vergaderingen bijwonen? 

Tot december zullen forum vergaderingen (voorbereidende raadsvergaderingen) in Stervoorde te zien zijn. De raadsvergaderingen zullen in het provinciehuis worden gehouden. Op donderdag 14 september, donderdag 5 oktober en 30 november vergadert de raad in Steenvoorde. “We hopen dat bewoners van de wijk een keer komen kijken naar de raadsvergadering,” zegt van Dam. “Ik hoop dat dit een voorbode is dat we als gemeente vaker de stad in trekken.”