fbpx

Ruimte voor Rijswijkse binnensport

Rijswijk groeit en daarmee ook de behoefte aan sportaccommodaties. Zelfs met de onlangs gerealiseerde nieuwe sporthal, is er in de wintermaanden een groot tekort aan zaalruimte. Op aandringen van politieke beweging Wij. Rijswijk, gaat het college snel op zoek naar een oplossing. Dat is dinsdag, 6 juli, besloten in de gemeenteraadsvergadering. De partij draagt zelf al verschillende oplossingen aan, zoals een opblaasbare sporthal.

“Veel Rijswijkse verenigingen spelen hun thuiswedstrijden in de wintermaanden vaak noodgedwongen buiten Rijswijk”, zegt van Danny van Dam (Wij.). “Dat kan niet de bedoeling zijn!” De verenigingen gaan dan namelijk van de buitenvelden naar de zalen. Alle goede ontwikkelingen zoals de bouw van Sporthal de Altis, Sportpark Elsenburg, de aanleg van hardlooproutes en nieuwe sportvelden ten spijt, is er nog steeds sprake van ruimtegebrek.

Thuiswedstrijden horen ook echt thuis te zijn
“Rijswijkse clubs horen in Rijswijk te kunnen spelen”, zegt Van Dam. Daarom bedacht hij samen met de sportverenigingen een plan om op de korte termijn in de behoefte van verenigingen te voorzien. Een zogenaamde ballonhal of luchthal, is volgens hem dé oplossing. “Zo’n opblaasbare hal wordt alleen in de wintermaanden opgezet. De verenigingen hebben zelfs al nagedacht over hoe ze die ruimte optimaal kunnen verdelen.”

Voor zo’n hal er komt, is allereerst meer onderzoek nodig naar wat haalbaar en realistisch is. Van Dam: “Ook het opknappen van de Van Zweedenzaal en Marimbahal worden onderzocht én de nieuwbouw van een extra hal in Rijswijk Buiten. “Want als je besluit zoveel woningen bij te bouwen, dan moet je ook zorgen voor voldoende faciliteiten”, aldus Van Dam. “Dat wil zeggen voldoende velden, zaalruimte én voldoende groen in de omgeving voor de individuele sporter.”