fbpx

Startschot herinrichting sportpark Elsenburg

Donderdag 10 juni zijn de werkzaamheden voor het vernieuwde Sportpark Elsenburg gestart. Wethouder Sport Björn Lugthart gaf het startschot in het bijzijn van alle betrokken partijen. Met de nieuwe inrichting van het sportpark wordt er ruimte geboden voor het beoefenen van vier olympische sporten. Een lang gekoesterde wens van de verenigingen en de gemeente gaat hiermee in vervulling.

De Rijswijksche Hockey Club (RHC), de Rijswijkse Wieler Vereniging De Spartaan en de Fietscrossclub Rijswijk vinden hun thuis op sportpark Elsenburg. Het ontwerp voor het multifunctionele sportcomplex is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met deze verenigingen. Zij kunnen straks hun sport optimaal beoefenen en elkaar versterken. De nieuwe inrichting van het park biedt voldoende ruimte voor alle sporten. Er wordt een extra hockeyveld aangelegd en alle hockeyvelden worden uitgebreid met een permanent waterbed. De lichtinstallatie op het wielerparcours wordt vernieuwd met goede (led) verlichting en er wordt een volwaardig mountainbike– en veldrijparcours en fietscrossterrein aangelegd.

Multifunctioneel

Daarnaast worden de mogelijkheden verkend voor de bouw van een multifunctionele accommodatie op het park, waar behalve de sportverenigingen ook andere instellingen gebruik van kunnen maken. Daarbij kan gedacht worden aan kinderopvang en ontmoetingsruimten voor de wijk.

Volwaardig sportcomplex

Wethouder Sport Björn Lugthart: “We kunnen nu echt aan de slag om van sportpark Elsenburg een prachtig, volwaardig en toekomstbestendig sportcomplex te maken! Ik ben heel trots op het feit dat we dit samen met alle partijen voor elkaar hebben gekregen. We hebben straks een mooi nieuw ingericht park waar er voor iedereen weer voldoende ruimte is om zijn sport optimaal te kunnen beoefenen. En waarmee we tevens de mogelijkheid bieden om de locatie een multifunctioneel karakter te geven, met ruimte voor voorzieningen voor de omliggende wijken. Als snelst groeiende stad van Nederland verdient Rijswijk dat!”

In de voorbereidende fase zijn al diverse onderzoeken verricht op het gebied van archeologie, flora en fauna, explosievenonderzoek en milieutechnische onderzoeken van de grond. De uitvoering begint vanaf nu voor omstanders ook zichtbare vormen aan te nemen. Begin 2022 kan het volledig vernieuwde sportpark in gebruik genomen worden.