fbpx

Te gast in het Glazen Radiohuis

Het Glazen Radiohuis staat dit jaar zowel in Zoetermeer als in Den Haag  tijdens de week van lezen en schrijven om aandacht te vragen voor de laaggeletterdheid. Van 8 t/m 15 september wordt hier door middel van muziek, interviews en verschillende gasten aandacht gegeven aan deze thematiek. 

 

“Het niet goed of helemaal niet kunnen lezen en schrijven is een grote barrière om mee te kunnen doen in onze samenleving.Voor Wij.Rijswijk is juist dat meedoen in de samenleving een belangrijk gegeven.” zegt Irene Jansen, raadslid van Wij. Rijswijk. Irene was samen met andere Rijswijkse raadsleden vandaag te gast bij het Glazen Radiohuis dat georganiseerd wordt door Feel good radio en stichting lezen en schrijven. “In Rijswijk is laaggeletterdheid ook een groot probleem, want één op de tien Rijswijkers is laaggeletterd. Er kan dus in onze ogen nooit voldoende aandacht zijn voor het probleem en het taboe wat er omheen hangt helpen weg te nemen.” 

 

In Rijswijk zijn er diverse initiatieven die inwoners kunnen helpen beter te leren lezen, schrijven en waar nodig ook spreken. Zo kan je via Welzijn Rijswijk geholpen worden door de taalmaatjes, kan je via de bibliotheek als ouders hulp krijgen van de Voorleesexpress en hebben ze ook het Taalhuis om je op verschillende manieren te helpen met lezen en schrijven. Jansen: “Één ding staat in ieder geval voorop: je hoeft je niet te schamen als het lezen en schrijven niet makkelijk gaat, maar laat je wel helpen! Hierdoor word je wereld echt een stuk groter.”