fbpx

Thea Smit en Rinus Verheul zijn de meest actieve ouderen van 2020

Zaterdag vond de vierde uitreiking plaats van ‘Actief Oud is Goud Awards’. 

Vereerd en niet meer dan logisch

Thea stond te stralen toen zij de publieksprijs voor meest actieve oudere in ontvangst nam. Direct ontving zij talloze felicitaties van passerende buurtbewoners. Thea: “ik vind het ontzettend eervol dat ik de award in ontvangst mag nemen.” Thea ontvangt de prijs niet alleen voor haar onvoorwaardelijke inzet voor het werk in de gehandicaptensport, maar ook voor haar werk in Verpleeghuis Steenvoorde en de Respijtzorg”. 

Dat de juryprijs naar Rinus Verheul ging leek voor niemand een verrassing behalve voor Rinus zelf. Rinus: “De nominatie was al eervol maar om de prijs te winnen was een complete verrassing”. Rinus wordt alom geprezen voor het vele vrijwilligerswerk dat hij doet in de mantelzorg en voor mensen met dementie bij woonzorgcentrum Florence Steenvoorde. 

Genomineerden

De afgelopen weken konden Rijswijkers online stemmen op de genomineerden. Thea Smit is met maar liefst 316 van de in totaal 1.067 uitgebrachte stemmen de grote winnaar. De vakjury koos uit de genomineerden voor Rinus Verheul. Alle genomineerden werden uiteraard in het zonnetje gezet en ontvingen een goed gevulde cadeaumand. 

Geldprijs

Beiden wonnen naast de award een geldprijs, die uit handen van Cheryl Mauer en Danny van Dam werd uitgereikt. Thea twijfelde geen moment en doneerde de prijs direct aan Sport4specials, omdat zij dit initiatief, dat zwemles aanbiedt voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke- en/of psychische beperking hebben fantastisch vindt. 

Awards

De Oud is Goud Awards worden jaarlijks georganiseerd door de politieke beweging Wij. Rijswijk. Met de verkiezing wil Wij. Rijswijk laten zien hoe waardevol ouderen zijn voor Rijswijk. 

De genomineerden laten zien hoe iedereen, ongeacht leeftijd, een steentje kan bijdragen aan onze stad. Meedoen aan de samenleving is bovendien goed voor gezondheid en welzijn. Actief blijven deelnemen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, is goed voor de gezondheid en vergroot het sociale netwerk. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid.