fbpx

Top ontwikkeling voor de sport en RijswijkBuiten

Het plan van sportwethouder Björn Lugthart voor Sportpark Elsenburg  kon op steun rekenen van Beter voor Rijswijk, Groenlinks, D66, Pvda en natuurlijk Wij. Rijswijk.  Daarmee wordt nu samen met de Rijswijksche Hockey Club (RHC), de Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan en de Fietscrossclub Rijswijk de locatie Elsenburg ontwikkelt tot een ‘state of the art’ multifunctioneel sportpark.

Het sportpark wordt grondig vernieuwd. In het ontwerp is ruimte voor de uitbreiding van hockeyvelden met een permanent waterveld, een goede lichtinstallatie voor het wielerparcours, een volwaardig mountainbike– en veldrijparcours, een volwaardig fietscrossterrein en uitbreiding van de parkeerruimte.

De komende maanden bouwen we een sportpark waar zowel de hockey, wielrennen als de fietscross gebruik van kunnen maken. Het sportpark dat hard nodig is door de lange wachtrijen voor de sportclubs vanwege ruimtegebrek, zorgt voor een grote verbetering in de faciliteiten van de sportclubs.

Sport verbindt en deze ontwikkeling biedt daarnaast zoveel kansen voor RijswijkBuiten zegt Danny van Dam, fractie-adviseur Wij. Rijswijk.

Foto: Tino van Dam

“In RijswijkBuiten wordt veel gebouwd, daar horen natuurlijk ook faciliteiten en voorzieningen bij. De verenigingen hebben meegedacht en zijn blij met de plannen. Samen ontwikkelen dat is waar Wij. Rijswijk voor staat. Ik vind het dan ook fantastisch te horen dat de leden van de verenigingen meedenken en meedoen in de ontwikkeling van het park.

Wethouder Sport Björn Lugthart: “We kunnen nu echt aan de slag om van sportpark Elsenburg een prachtige volwaardig en toekomstbestendig sportcomplex te maken!  Ik ben heel trots op het feit dat we dit samen met alle partijen tot dit plan zijn gekomen, waar iedereen achter staat en waarmee er voor iedereen weer voldoende ruimte is om zijn sport optimaal te kunnen beoefenen. En waarmee we tevens de mogelijkheid bieden om de locatie een multifunctioneel karakter te geven, met ruimte voor voorzieningen voor de omliggende wijken. Als snelst groeiende stad van Nederland verdient Rijswijk verdient dat!”

Het plan wordt  volledig ondersteunt door de drie Rijswijkse sportverenigingen, die samen bijna 3000 leden vertegenwoordigen. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde voor het plan. Tot verbazing van Danny van Dam stemden de partijen VVD, CDA, GBR, RB en OR tegen.