fbpx

Veel animo voor het kerstdiner

Artikel geschreven door: Robert Heijdemann Te lezen in: @Groot Rijswijk

Veel animo voor het kerstdiner van Wij. Rijswijk voor alleenstaanden.

Zondagavond, Eerste Kerstdag 2022, is het gezellig druk in wijkcentrum Stervoorde. De centrale hal is gehuld in sfeerlicht. Aan lange tafels zitten alleenstaande stadsgenoten die met de Kerst liever onder de mensen zijn. Zij gaan met elkaar genieten van een kerstdiner dat is georganiseerd door Wij. Rijswijk

 

De meeste mensen vieren kerst samen met familie of vrienden. Maar dat is niet voor iedereen zo. “Iedereen gun je met kerst gezelschap. Vandaar dat wij drie jaar geleden zijn begonnen met een kerstdiner op Eerste Kerstdag”, vertelt Danny van Dam, fractievoorzitter in de gemeenteraad van Wij Rijswijk.

 

De meeste mensen vieren kerst samen met familie of vrienden. Maar dat is niet voor iedereen zo. “Iedereen gun je met kerst gezelschap. Vandaar dat wij drie jaar geleden zijn begonnen met een kerstdiner op Eerste Kerstdag”, vertelt Danny van Dam, fractievoorzitter in de gemeenteraad van Wij Rijswijk.


Veel animo
“Vorig jaar moesten we het kerstdiner door Corona op het laatste moment afblazen, maar toen hebben we wel ‘s middags bij alle gasten een kerstpakket thuis gebracht”, vertelt Marinka Koornneef. Zij was ook bij het eerste kerstdiner betrokken. “Ook nu zaten we snel vol. Er is veel animo voor. Velen melden zichzelf aan, maar er waren ook kinderen die hun vader of moeder opgaven.” Miranda Rennings vult nog aan: “We hebben vanavond ook gasten die de eerste keer er ook bij waren.”

Niet thuis
In de keuken, in de bediening bij de entree, overal staan vrijwilligers. Die zijn vandaag op Eerste Kerstdag niet thuis. Miranda Rennings: “Mijn dochter is hier ook, die ontvangt de gasten. Marinka: “Mijn man staat in de keuken en mijn zoon zorgt voor de drankjes.” Na een lekker welkomstdrankje wordt de soep uitgeserveerd. De vele tafelgesprekken vallen even stil, maar komen direct weer op gang als de soep op is. Tijdens het eten wordt heel wat afgepraat. En sneller dan gedacht is het feestdiner voorbij. Iedereen is wel een mooie herinnering rijker. De gasten en zeker ook de vrijwilligers.

Zelf organiseren
Steeds meer zie je dat inwoners zelf activiteiten organiseren voor de wijk, de straat of het portiek. “Het is toch leuk als je met de buren wat organiseert. Eén van de gasten van de eerste keer organiseert nu zelf een kerstdiner met buren. Voor elkaar en met elkaar. Immers: samen maken wij Rijswijk.”