fbpx

Voorrang Rijswijkse bedrijven bij inkoop van gemeente 

Een stevige lokale economie is het belang van onze gemeente. Voor het Rijswijkse bedrijfsleven zou het een enorme impuls bieden als de gemeente al haar inkopen lokaal doet. En mocht dat niet mogelijk zijn dan in ieder geval in de regio Haaglanden.

Dat zegt Jeffrey Karremans van Wij. Rijswijk. Karremans: “ Rijswijkse ondernemers maken zich grote zorgen dat na de lockdown een groot gedeelte van de klanten online blijft shoppen en in onze Rijswijkse winkelcentra wegblijft. Wij. Rijswijk is van mening dat na de lockdown de gemeente Rijswijk moet doen wat mogelijk is om te zorgen dat Rijswijkse bedrijven niet omvallen.”

Wij denken aan gerichte ondersteuning voor sterk geraakte sectoren door middel van lokaal maatwerk. Dit betekent dat het beleid inspeelt op de behoefte van sterk geraakte sectoren en de kracht benut van bedrijven die goed uit de crisis komen. Hierbij is optimaal accountmanagement en dienstverlening voor bedrijven van essentieel belang.

En natuurlijk dient de gemeente Rijswijk zelf alle inkopen lokaal te doen. En als dat niet mogelijk is in de Regio Haaglanden. Voor het Rijswijkse bedrijfsleven zou het een enorme impuls bieden.

Wij. Rijswijk heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.