fbpx

Wandelen en Opruimen in Steenvoorde-Noord

Vandaag ruimen vrijwilligers en leden van Wij. Rijswijk al wandelend zwerfafval op in Steenvoorde-Noord.

“Afval op straat is een grote ergernis”, vindt wijkvertegenwoordiger Miranda Rennings (Wij. Rijswijk). “Overal zie je wel wat liggen. In plaats van ons te ergeren en te mopperen, doen wij er wat aan door de gemeente een handje te helpen, we combineren het nuttige met het aangename. Een wandeltocht door de wijk Steenvoorde-Noord met prikstokken en vuilniszakken van de gemeente. Op een zonnige dag als vandaag is het echt fantastisch en de wijk ziet er ook weer picobello uit ”.

Marinka Koornneef (Wij. Rijswijk) organiseert het initiatief WOW, wat staat voor Wandelen en Opruimen in de wijk samen met wijkvertegenwoordigers meerdere keren per jaar. Via de e-mail krijgen we veel positieve respons en mensen die hun hulp aanbieden om ook mee te lopen. Naast dat we zwerfafval opruimen, wandelen we ook een behoorlijk stuk dus aan voldoende beweging kom je ook. Je helpt daarnaast mee aan een schoner Rijswijk door gezond en actief bezig te zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat de opbrengst zwerfafval van vandaag behoorlijk tegen viel, wat natuurlijk heel erg positief is!

Kom jij ook in actie?

De wijkvertegenwoordigers van Wij. Rijswijk melden locaties waar veel zwerfvuil ligt bij de gemeente. Wil je een keer meehelpen? Meld je dan aan via wijkvertegenwoordiger@wijrijswijk.nl voor hulp bij een volgende WOW. Als je zelf een actie wilt houden, dan helpen we je ook graag bij de organisatie. De gemeente Rijswijk zorgt voor de benodigde materialen zoals prikstokken en haalt het afval op.